Is dit de start van mijn foto- en videoblog?

Is dit de start van mijn foto- en videoblog?

Laura Babeliowsky heeft net als bijvoorbeeld Marco Derksen, Frans Miggelbrink, Martijn Aslander, Jasper van Impelen of Anna-Maria Mantel-Puur-Giannattasio een inspirerend effect op mijn manier van ondernemen. Een middagje brainstoeien met deze goden en godinnen levert altijd nieuwe inzichten op. Laura weet me gisteren te betoveren om volgende week een presentatie te geven over online video tijdens het Social Media Event in Maarssen. En ik had ooit zo definitief met mezelf de toekomst ingevuld zonder podiumambities, het bloed blijkt toch te kruipen waar het niet kan gaan.

De boodschap tijdens de presentatie zal zijn te starten met online video maken en daarvoor de mogelijk angsten te overwinnen en opzij te zetten om met je pratende hoofd op internet te staan. Nu blijkt alleen dat de brenger van deze boodschap zelf nog nooit voor de camera heeft gestaan om dat ding te doen wat hij anderen zal adviseren. Dat verplicht me om met deze video een start te maken in een hopelijk lange reeks van boeiende videopostings, over fotografie, video en waarschijnlijk ook over andere zaken (want er zijn meer dingen in het leven).

UPDATE: omdat het virus zich toch stevig in me heeft genesteld lijkt het me het beste als ik mijn (oude) blog gebruik om daar mijn videoblogging te doen. Anders krijg je hier op punkmedia.nl zo’n overkill aan afbeeldingen van mijn hoofd.

Naar mijn (video)blog >>

19 gedachten over “Is dit de start van mijn foto- en videoblog?”

 1. ha die Henk-Jan,

  We willen je al jaren op het podium en nu gaat het dan eindelijk gebeuren! Wat goed dat je het doet en ik verheug me erop. Denk dat je veel mensen iets kunt leren over hoe makkelijk & leuk online video kan zijn, mits je – inderdaad – je schroom overwint!
  tot volgende week,
  Laura

 2. Nou Henk-Jan,

  Geweldig! Je bent echt de held aan het worden die je bent. Weer een droom die in de praktijk gezet gaat worden. Volgens mij heb je het virus te pakken:) En ik weet zeker dat je met jouw kennis en visie en niet te vergeten passie, mensen gaat inspireren. Zeker wanneer je net als in dit filmpje heerlijk eerlijk en puur jezelf laat zien.

  Jasper

 3. Ik heb enorm getwijfeld om een reactie te geven omdat ik het aan de ene kant een leuk initiatief vind maar aan de ander kant denk ik dat niet de manier is om mensen met te leren online video’s te maken.
  Er zijn legio voorbeelden waarbij de cameraman/vrouw ook de interviewer is met alle gevolgen van dien. Wiebelende camera’s, tegenlicht, mensen half in beeld etc, etc. Bij jou zal dat laatste niet aan de orde zijn maar jij hebt ook jaren ervaring.
  Ik ben daarom van mening (maar wie ben ik?), wil je een kwalitatief redelijk online-video maken moet je van goede huize komen om dat in je ééntje te doen en is dit volgens mij niet de manier.

  Dus kortom het lijkt me een mooi initiatief en wil het zeker niet bij voorbaat afkraken 🙂 dus wens ik je veel succes en misschien ben jij het bewijs dat ik het helemaal fout heb >:o

 4. Hey Henk_jan

  Heb je een tijd geleden in het echie ontmoet bij online tuesday. Vond het toen al leuk om meer over je werk te horen en de videoblog maakt het wel heel makkelijk! top! Geen euh,of ah teveel, maar leuk om te horen:) Dus ik ga je volgen!

  Groetjes katrin

 5. Zeker mee doorgaan…

  Ik ben nu al benieuwd naar de volgende. 😉

  Oh ja, een hot item is volgens mij ook HD filmen met de 5D mark ii. Dus tips op dat gebied zou ik ook behandelen als ik jou was.

  Veel succes maar vooral plezier!
  En blijf experimenteren…. (spelen noem ik het liever)

  Martijn

 6. Bregje Paulussen

  De man achter de camera vandaan halen en zonder filter (lees camera) de wereld in laten kijken en spreken, voor een al dan niet zichtbaar maar altijd verwachtingsvol publiek! Een respectvolle buiging is op zijn plaats geloof ik.

  Lijkt me dat je daar heel erg geschikt voor bent, je oogt tenminste altijd goed voor mijn camera en ik denk dat je heel wat van je kennis en ervaring kan overbrengen. Zal aan de inspiratiekant denk ik geen enkel probleem opleveren. De grote uitdaging is om jouw vakmanschap (oog en techniek) zo te brengen dat minder-geoefenden daar ook praktisch wat mee kunnen.

  Wat mij betreft erg de moeite van het proberen waard, mijn nieuwsgierigheid is in ieder geval gewekt!

 7. Ha Henk-Jan!

  Antwoord op de vraag die je zelf stelt bovenaan de post is volmondig: JA!
  Volgens mij ben je er gewoon geknipt voor. Je hebt technische kennis, passie voor het vak, bent sociaal, hebt lef, praat makkelijk en ziet er goed uit op camera ( eye candy 🙂
  Veel succes en plezier!

  Ingrid

 8. Geweldig en heel herkenbaar. Mijn “ervaring” is dat het eigenlijk net als vroeger met spreekbeurten is. Wanneer je de inhoud kent (en dat doe je) dan krijg je altijd een boeiend verhaal voor de luisteraar.

  Voor wat betreft de ‘video cursus’ snap ik één ding niet. Je hebt het over Canon en dan specifiek over het hoge segment. Vervolgens ga je de basics uitleggen, maar mensen die een camera in het hogere segment hebben kennen deze basics over het algemeen wel. Als je perse de basics wilt doen, besef je dan dat je het meest interessant bent voor mensen met bv een Sony Alpha 200, Four Thirds toestellen, 500D en 1000D, etc.

  Overigens een enorme groep (iedereen koopt vandaag de dag een DSLR) waarvoor bijna niks in op het gebied van video cursussen. Tekstueel is er genoeg te vinden, maar een expert die ook werkelijk laat zien hoe het moet is er bij mijn weten niet.

  Hoe dan ook, ik kijk sowieso uit naar de komende video’s. Succes!

 9. Eerlijk gezegd ken ik je werk niet, maar presenteren (want dat is het hoedanook toch) lijkt me niet je sterkste kant.
  De kracht van video op het net lijkt me liggen in het feit dat je wereldwijd kunt narrowcasten en dus een heel specifiek publiek kunt vinden dat je inhoudelijk vrij diep kunt ‘lastigvallen’
  De Boodschap in deze video is te klein voor de lengte van je bericht.
  Lijkt het je leuk? is de vraag. Geen idee, ik zou zeggen, heb het ergens over, dan kunnen we kijken of we het leuk vinden.
  De kracht ligt voor jouw concept in de inhoud, so let’s get started.

  (overigens begrijp ik niet helemaal dat je zegt dat je canongebruikers van het hogere segment wilt bedienen, maar dan wel alleen de basics wilt uitleggen. Zijn dat nou juist niet de gebruikers in het lagere segment van de SLR’s? Een ieder die de investering doet voor een 5D of 1 zal weten wat een diafragma is en niet meer ‘het groene knopje’ gebruiken.)

  succes in ieder geval

 10. Hallo Henk-Jan,

  Da’s toch even wat anders om voor i.p.v. achter de camera te staan. Het komt nog een beetje onwennig over, maar “oefen baart kunst”, niet waar?

  Kijk uit naar je volgende video, ik steek graag wat op van jouw foto knowhow.

  Zet ‘m op en hou vol!

  Groeten,
  Daniël

 11. jaja, ik zag het al aankomen, nu toch aan de andere kant van de lens. Gewoon doen, niet te veel twijfelen en nadenken, dan komt het goed (een format moet ook een beetje groeien en vorm krijgen).

  Talk&Do dus!

 12. Laura, dank voor je lieve reactie. Ik krijg nog steeds de kriebels als ik aan het moment van volgende week denk. Maar het zal allemaal best meevallen. Ik verplaats me maar gewoon in de persoon in het publiek die van alles wil weten en dan zal het wel goedkomen.

  Stefen, dank je. Ik zag je reactie ook op Twitter. Tof.

  Jasper, haha, heerlijk hoe je me weer de duwtjes in de rug geeft. Thanks.

  Joran, bedankt voor je reactie. Blijf dat doen! Ben het natuurlijk weer niet met je eens, maar blijf dat doen 🙂

  Katrin, dank je. Videoblog, wat een heerlijk woord is dat toch.

  Martijn, thanks. Ik zie het inderdaad het liefst als experiment, waarin ik meerdere malen op mijn bek mag gaan. Daar is ruimte voor gemaakt.

  Bregje, dank je wel voor je fijne reactie. Ik voelde mezelf bij het voorlezen aan Monique even gewichtloos (en dat is ook wel eens lekker).

  Bas, thanks. Ik heb geen plan, weet ook niet wat ik wil behandelen in een volgende sessie, maar juist dat geeft mij het gevoel dat dit geen ingeving is.

 13. Ingrid, ineens weet ik het weer. De woorden van een kunstenaar, filmer en avonturier als jij neem ik extra goed in me op. Thanks en bon voyage!

  Remko, mooi gezegd. Daar kan ik wat mee. En je hebt helemaal gelijk over de basics uitleggen van de 1D en de 5D, dat slaat helemaal nergens op. Ik denk dat ik bedoel en verwacht dat de basic dingen die ik met mijn 1D en 5D doe ook te doen zijn met de andere modellen. Dat de basic knopjes niet veel verschillen, maar vaak op een andere plek in het toestel zitten.

  John, bedankt voor je reactie en advies. Ik zal toetsen of het bij me past. Maar ik heb even op je site gekeken, en pfoe jouw bedrijf en producties zijn way above of beyond my league. Jij bent bezig sinds 1988, ik ging toen net studeren: fysiotherapie nog wel! Anyway, jij ook veel succes en nogmaals bedankt voor je advies.

  Daniël, thanksman! Jij bent lekker bezig zie ik op je site, keep up the good work!

  Edo, haha thanks man! Ouwe boef. 😉

  Group hug anyone?

 14. Gewoon doen! Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Ik weet zeker dat dit goed komt. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven