Jeroen Muller overleden [3 jaar geleden]

* Deze blog post is eerder gepubliceerd op Punkmedia op 21 februari 2010 >>

Hij sprak me aan bij Seats2meet in Utrecht. Ik zat daar tussen twee opdrachten in koffie te drinken, samen met RenĂ© Wouters die me die dag vergezelde. Of ik fotograaf was en of ik misschien voor zijn stichting Disability Affairs foto’s wilde maken van gehandicapte mensen in een werksituatie, want ‘die zie je namelijk nooit in folders’.

Jeroen Muller stelde zich voor en vertelde bezig te zijn met een foto-archief, een foto-databank vergelijkbaar met Hollandse Hoogte, maar dan met foto’s van disabled people. We ruilden kaartjes en terwijl hij aan het inpakken was om naar huis te gaan fotografeerde ik hem. Ik zag Jeroen later nog in zijn ‘fiets’ stappen.

Naar de 12 foto’s >>

Hij vertelde ook nog (omdat ik er naar vroeg) dat hij op 16-jarige leeftijd verlamd was geraakt na een duik in een ondiep zwembad, en daar wilde ik hem ooit meer over laten vertellen in een interview. Dat interview zal er helaas nooit komen.

Jeroen Muller (@jmuller65) is twee dagen later, op woensdag 17 februari 2010 op 44-jarige leeftijd overleden. Hij wordt herdacht in zijn door hem geliefde Seats2meet in Utrecht, op dinsdag 23 februari 2010 om 15:00 uur. Woensdag wordt hij begraven in Laren.

Jeroen Muller Overlijdenskaart

* Ik plaats op Punkmedia ook content gemaakt voor Topinnovators, Mijnmoment en m’n oude Typepad weblog (vanaf 2005) *

Wil je mijn blog posts per e-mail ontvangen? Kijk op de abonneerpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top