Lang leve Huub Klompenhouwer

Huub Klompenhouwer. Ik zie ‘m iedere dag wel een keer, rechtsmidden op m’n whiteboard, in z’n gele poloshirt en z’n leesbril hangend om z’n nek.

Het is morgen de eerste dag van de beurs Event ’17, al bijna 20 jaar een begrip in evenementenland. De beurs waar Huub als hoofdredacteur a.i. mij als komend hoofdredacteur van FZ liet kennismaken met het eventvak, in 2001.

Op een groot wit podium net na de ingang van Hal 7 speelden die twee dagen veel artiesten, die Huub allemaal letterlijk een podium wilde geven… Nergens was te zien dat dit de beursstand was van FZ, geen logo, NIETS, dat was nog wel een dingetje waar we het in de evaluatie nog hebben gehad met onze uitgever, maar a la…

Huub heeft mij in 2000 aangenomen als zijn opvolger bij FZ (zoals Feestelijk Zakendoen later is gaan heten). En daar ben ik ‘m eeuwig dankbaar voor. Zonder Huub had ik zoveel mensen niet gekend, Anna-Maria niet, Rob Captijn, Frans Miggelbrink, Simon Renes. Ik moet er niet aan denken. Ik had een heel ander leven gehad. 

Ik werkte vanaf 16 november 2000 fulltime en Huub had een contract voor de donderdag en vrijdag. En dat heb ik geweten. (Huub, Edammer, had donderdag altijd zijn vaste hotelletje in het centrum.)

Donderdag en vrijdag stonden in het teken van ‘DE LUNCH’. Niet in het bedrijfsrestaurant van Reed Business, maar bij z’n stamcafé in hartje Doetinchem. Altijd na een ‘uitsmijter VOL’ en drie biertjes liepen met z’n tweeën terug naar de zaak, Huub voorop met z’n zwarte klompen. Die donderdag- en vrijdagmiddagen werden de mooiste verhalen geschreven, Huub met sigaar en ik met sigaret. De deur altijd open voor iedereen, en voor de rook in het bijzonder… 

Huub had op de redactie z’n eigen espresso-apparaat en z’n eigen bonen. Heerlijk. Sterk.

Niemand op de beurs Event ’17 zal morgen aan Huub denken. Maar iedereen kent Huub, en kent verhalen met Huub. Iedereen die er toe doet in dat wereldje.

Huub is morgen zeven jaar dood.

LANG LEVE HUUB KLOMPENHOUWER.

 

Proost Huub!

Meer over Huub (blog post van zeven jaar geleden: Huub Klompenhouwer overleden >>

Naar de foto’s van Huub’s herdenkingsdienst (waar held Hans Dulfer ook niet mocht ontbreken) >>

Hans Dulfer bij Huubs herdenkingOver Henk-Jan Winkeldermaat | Punkmedia

Was journalist voor De Gelderlander, FZ, Reed Elsevier en High Profile.
Schrijft, fotografeert en filmt met Punkmedia sinds 2008 voor corporate clients.

Video’s op Vimeo >>
Foto’s op Flickr >>

Initiatiefnemer van
Mijnmoment, een blog met duizend+ levensverhalen
Blochem, een blog over Lochem

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Contact

Punkmedia
Tramstraat 22
7241 CJ Lochem
06 3456 3684
info@punkmedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven