Linkedin profielfotografie

LinkedIn heb ik nooit goed willen omarmen, ik weet niet waarom, gewoon niet sexy genoeg, te hoge drempel met al dat zakelijke gehijg om werk en opdrachten, jezelf positioneren met allerlei trucjes. Zeker toen ik begon te bloggen, in 2005,  en de e-mailnieuwsbrieven zo’n groot succes waren, waarin je alles (nog) kon analyseren, op de persoon af… ik wist precies hoe laat die en die persoon op dat bericht klikte en hoe laat op het volgende bericht. Zou nou nooit meer zo mogen, AVG my ass, good ol’ times. LinkedIn liet me koud. Was ook koud. Blauw.

Maar goed.

Hoewel het mezelf nooit zo geraakt heeft, tot voor kort – kom ik op terug, ben ik in die afgelopen uhmm 18 jaar(!) wel ontzettend vaak met LinkedIn in aanraking gekomen, maar meer voor klussen, voor LinkedIn specialisten die zichzelf op LinkedIn wilden profileren met goede foto’s (heel belangrijk: een goede profielfoto) en video’s.

Zo ga ik om de twee jaar de boer op met LinkedIn specialist Marjolein Bongers, spreker en auteur van managementboek-bestseller Linkedin Power… check de meest recente video here out..

Ik zie dat die andere LinkedIn goeroe Jan Willem Alphenaar ook al dik 8 jaar (sinds 11 juni 2015) op z’n LinkedIn pagina bovenstaande foto gebruikt, heerlijk, heerlijk, heerlijk, en, en, en #hijg, waar ik het eigenlijk over wilde hebben is m’n ultieme marketing-kick: het als LinkedIn profiel fotograaf en portretfotograaf fotograferen van het gehele managementteam van LinkedIn Benelux, op 17 mei 2016. Met dank aan Coopr, het Rotterdamse pr-bureau dat mij inschakelde hiervoor…

Anyway. M’n marketing stokpaardje.

Als de topman van LinkedIn Benelux 7 jaar lang en tot voor kort op zijn eigen LinkedIn profiel de foto gebruikt die ik gemaakt heb van hem, dan geloof ik een goede foto gemaakt te hebben. En ik ben Marcel Molenaar een paar keer tegengekomen en hij weet het nog steeds… “Ik heb ‘m nog steeds op m’n profiel staan!”

Is toch geweldig!

Inmiddels heeft hij een andere foto, moet kunnen 😊. Maar goed. Ik ging net even opzoeken op Google Afbeeldingen en pas dan zie ik hoe tevreden hij over die foto (en nog een andere foto zag ik) moet zijn geweest. Want in die afgelopen 7 jaar heeft ie die foto veelvuldig gebruikt.

Dat is natuurlijk een ongelooflijk compliment. Ik heb ze even ter zelfpromotie, want dat ben ik hier verplicht, onder elkaar gezet.

LinkedIn profielfotografie selfpromo here we gooooow…

2016 05 17 Marcel Molenaar @ LinkedIn Benelux

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven