Maak een lijst. Wie moet er op?

Maak een lijst met mensen die je wilt ontmoeten en spreken, waar je van wilt leren, en vraag aan iemand die je al kent of hij weer mensen kent uit die lijst.

Maak vervolgens een afspraak met die personen en je bent weer een stap dichter bij je doel slash droom.

Iets in die geest hoorde ik managementgoeroe Verne Harnish (zie video*) laatst als tip geven, met als aansprekende voorbeeld de manier waarop Steve Jobs de muziekwereld op z’n kop heeft weten te zetten: door simpelweg een lijst te (laten) maken van de ‘belangrijkste personen uit de business’, die lijst voor te leggen aan mensen, vrienden, collega’s met de vraag: wie ken jij? – en met deze mensen een afspraak te maken en rond de tafel te gaan to talk business, met als resultaat: iTunes.

Correct me if I’m wrong.

Hij deed hetzelfde ruim 10 jaar geleden met (personen uit) de telecombusiness et voila: de iPhone en de App-store etc…

Beetje kort door de bocht, maar you get the picture.

Ik zit op een idee te broeden, met een doel. (Ja, het is weer nieuwjaar.) En om dat doel te bereiken wil ik op drie vlakken een lijst maken met te ontmoeten personen.

Laat ik op 1 vlak beginnen: fotografie.

Wil jij me helpen? Wie vind jij dat op die lijst van fotografen (in Nederland) niet mag ontbreken? (En ken jij een fotograaf die op die lijst hoort?)

Mail me op info@punkmedia.nl

Thanks!

(*) Video overigens gefilmd met m’n nieuwe 5D Mark 4, en de C100 Mark 2.

https://vimeo.com/192944956

3 gedachten over “Maak een lijst. Wie moet er op?”

  1. René Wouters

    Goed initiatief Henk-Jan! Lijkt me heel interessant om met name fotografie ‘ns even goed onder de loupe te nemen! Ik kom hier graag op terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven