Manpower zet secretaresses in de schijnwerper

Paurl Ridderhof schiet Manpower secretaresse van het jaar 2010

Paul Ridderhof schiet Manpower secretaresse van het jaar 2010

Ellen de Jong van Heddes Bouwgroep BV in Hoorn is dinsdag 30 maart 2010 gekozen tot Secretaresse van het jaar 2010. De finale van de 24e editie van deze door Manpower georganiseerde verkiezing speelde zich af tijdens het Heliview-vakcongres ´Who´s the Boss?´ in Slot Zeist. Volgens de jury heeft Ellen gewonnen omdat ze in haar presentatie zo duidelijk de veelzijdigheid van het vak wist over te brengen en haar ambities niet onder stoelen of banken stak. Uit handen van Jilko Andringa, algemeen directeur van Manpower, ontving Ellen de winnaars-award in de vorm van een schijnwerper én de reischeque voor Hollywood.

Direct naar de foto’s van Paul Ridderhof op Flickr >>

Alle drie de finalisten gaven dinsdagmiddag als sluitstuk van hun deelname een presentatie aan de bezoekers van het congres. Zij beantwoordden daarin de vraag die ook het congresthema was: Bent u de baas over uw werk of is uw werk de baas over u? Het publiek kon vervolgens zijn voorkeur aangeven. Bovendien werden alle finalisten door de jury geïnterviewd en voerden ze eerder al campagne om zoveel mogelijk online stemmen binnen te halen. Alle uitkomsten zijn door de vakjury meegewogen voor het eindoordeel, maar de belangrijkste criteria waren: vakinhoudelijke kwaliteiten, algemeen voorkomen en enthousiasme voor het ambassadeurschap.

Drie genomineerden Secretaresse van het  Jaar Manpower

De finalisten

Ellen de Jong, de ‘steengoede’ secretaresse van Heddes Bouwgroep BV te Hoorn beet het spits af. Zij wees op de letters ‘secret’ in het woord secretaresse, daarmee het belang van betrouwbaarheid benadrukkend. Om de baas over je werk te blijven, aldus Ellen, is het belangrijk de touwtjes in handen te houden. Ze illustreerde dat met zes ballonnen, elk symbool voor een goede vakmatige eigenschap, zoals pro-activiteit en verbindend vermogen. Verwachtingen moeten niet worden waargemaakt,maar overtroffen, als het aan deze secretaresse ligt.

Na de lunch was Judith Rukiyah Polak, van NUON in Leeuwarden aan de beurt. Judith blijft baas over haar werk (op kantoor én thuis) door haar tijd goed te managen. Ze plant haar taken, haar ontspanning én haar boodschappenlijstje. En via diverse trainingen en workshops blijft ze zich ontwikkelen. Judith had zelfs een cadeautje voor alle aanwezigen ingepland: een glossy magazine van ICI Paris XL.

Hekkensluiter was Margreet Batterink van Compello in Zwolle. Zij hield een pleidooi voor authenticiteit en voor trots zijn op je vak en op jezelf. “Gewoon alles aanpakken”, is haar devies, want dan maak je de leukste dingen mee. Komt er een grote Japanse delegatie op bezoek, geen punt. En moet je ineens als finaliste van de Verkiezing een zaal vol collega’s toespreken: beschouw het als een compliment dat jij daar mag staan en straal dat uit.

Uitreiking

Juryvoorzitter Ria van ´t Klooster, directeur van Schoevers, omschreef de dag als “spannend, zowel voor de kandidaten als voor de jury. De drie finalisten waren heel verschillend, ook in hun visie op het vak”, aldus Ria. “Wat ze gemeen hadden, was dat ze hun plek bij de laatste drie van de 200 deelnemers als een groot compliment beschouwden. Die erkenning hebben zij én het vak dik verdiend.”

Secretaresse van het Jaar verkiezing 2010 Manpower

Eerder had Jane Booij, Secretaresse van het Jaar 2009, in haar speech benadrukt hoe eervol ze haar ambassadeursrol had gevonden. De uiteenlopende ontmoetingen die ze dit jaar vanwege haar rol had, waren boeiend, van een ontmoeting met Willem-Alexander en Máxima, tot leerlingen van een secretaresse-opleiding aan wie ze haar enthousiasme kon overdragen.

Volgens algemeen directeur Andringa liggen de roots van Manpower zelf ook bij de bemiddeling van secretaresses, waarmee het bedrijf meer dan 60 jaar geleden in Milwaukee begon. “Met de verkiezing beogen wij te onderstrepen hoe belangrijk een secretaresse is voor haar bedrijf maar ook voor ons als zakelijke dienstverlener. Zij zijn gewaardeerde contactpersonen in ons netwerk van opdrachtgevers.”

Prijzen

Behalve de award en de Hollywood-trip krijgt Secretaresse van het Jaar Ellen een uniek en representatief maatpak van couturier Emily Hermans (www.mly.nl), die ook de modeshow tijdens de lunch verzorgde. De winnares en de andere twee finalisten krijgen bovendien een luxe beauty-arrangement voor twee personen van spa-resort Thermen Bussloo bij Apeldoorn. Zo´n arrangement werd ook gewonnen door twee van de bijna 2000 mensen die in de finaleronde op www.secretaressevanhetjaar.nl op hun favoriet stemden: Timo van ´t Zelfde (voor Ellen) en Indra van den Berg (voor Judith). Eerder al ontvingen de drie finalisten een media- en presentatietraining verzorgd door Sky Radio 101 FM.

Ellen de Jong Secretaresse van het Jaar  2010 Manpower

Twitter

De Secretaresse van het Jaar is een jaar lang ambassadeur voor het secretaressevak. Zij is als spreker te boeken voor lezingen, bedrijfspresentaties en congressen. Haar ervaringen als ambassadeur zijn te volgen via twitter (Ellen_SvhJ) en via de website www.secretaressevanhetjaar.nl.

Jubileum

Volgend jaar organiseert Manpower voor de 25e (!) keer de Verkiezing Secretaresse van het Jaar. Vanwege dit bijzondere jubileum zal het een extra feestelijke editie worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven