Marieke Prins – de Vos verlaat het warme nest

Ze was het onderwerp van mijn eerste tweet, op vrijdagochtend half tien 27 april 2007, net voordat ik een eerste sollicitatiegesprek met haar had… en nu bijna vier jaar en 13 duizend tweets later gaat ze het warme High Profile nest verlaten.

(zie weblog.highprofile.nl/2007/04/): ‘Sollicitatie webredacteur voorbereiden, om 1300 uur afspraak met een interessante kandidaat.’ (En ik wist het toen meteen: die moeten we hebben!)

Marieke Prins – de Vos.

Ik was hoofdredacteur online bij High Profile en was in need of een goede webredacteur, en net toen wij een maandje in Arnhem woonden en het huis aan het lostrekken en oppoetsen waren – rond 1 april – kwam Marieke tegenover me zitten (in het begin, maar over het algemeen met een lege stoel voor zich). De momenten dat we samen op de redactie zaten, meestal vrijdag, social vrijdag (social, omdat ik bij High Profile moeilijk kon werken, te veel leuke mensen en afleiding, werken deed ik thuis wel) was het lachen, gieren en (bij haar) brullen. Marieke die helemaal in een slappe lach stuip schiet. Dat ze nog wel probeert iets te zeggen, maar onverstaanbaar en gillend een punt achter haar zinnen zet. Die momenten zal ik nooit vergeten.

Goed, Marieke heeft er na bijna vier jaar ook voor gekozen om eens verder te kijken, en gaat naar O=4, Artifex, een prachtig cultureel organisatiebureau waar ze blij mogen zijn met haar aanwezigheid en talenten.

Op LinkedIn schreef ik ooit gemeend (want dat gebeurt te weinig, gemeend): Het fijne van goede collega’s is dat je in een werksituatie met elkaar kunt sparren, elkaar kunt inspireren en vooral ook dat je je thuis voelt. Bij Marieke hoort dit bij het standaard voorwaardenpakket. Zij weet met haar aanwezigheid anderen te laten stralen, in een baan is dat vaak niet een vereiste, maar als je het geluk hebt ooit zo’n persoon tegen te komen, wordt ‘werken’ ineens een levenslust. Marieke zit vol leven, laat met haar openheid haar licht schijnen en straalt alle problemen weg met haar presence. Ik heb het geluk gehad ooit met Marieke te hebben gewerkt, met haar te hebben gelachen en samen aan mooie verhalen, mooie video’s en mooie producten te mogen werken bij High Profile Uitgeverij.

Hoewel ik eigenlijk helemaal niet veel heb ‘samengewerkt’ met Marieke, in fysieke zin (ik was er weinig en ik was ook weer snel weg) heeft ze een verpletterende indruk op me gemaakt. Niet alleen als plezierig persoon om mee samen te werken, maar ook als mens / vrouw. Doorgaans verlies je elkaar als oud-collega’s na een aantal jaren uit het oog en uit het hart, kom je elkaar nooit meer tegen en mocht dat wel gebeuren dan valt het na de koetjes en kalfjes wel stil. Met Marieke heb ik het gevoel dat dat niet snel zal gebeuren, en dat wij met de kids en zij met hun kinderen elkaar ooit in een strandtent tot ver in de avond kunnen vermaken.

Marieke, heel veel succes en mooie momenten bij O=4 / Artifex. En veel liefs aan de schatten thuis.

2 gedachten over “Marieke Prins – de Vos verlaat het warme nest”

  1. Het doet mij veel dat dit jouw woorden zijn over mij. Ik ben trots dat ik je ken en dankjewel voor alles Henk-Jan:dat jij mij de kans hebt gegeven om deze mooie branche te ontdekken! Mensen-mensen 😉

  2. Wow, Henk-Jan, wat kun jij Marieke tot in de kern goed omschrijven! Alles wat jij hebt gevoeld en nog voelt voor haar, beleef ik ook.

    Ik ben ontzettend dankbaar dat ik haar (voor het eerst in 2003 bij Palm Plus Producties en vanaf 2008 weer als collega bij High Profile) in mijn hart heb mogen sluiten. En ook al fladdert ze nu het raam uit richting Artifex, ik zal haar nooit meer kwijtraken. Ook de duidelijke, wijze les: ‘droom, durf, doen’ neem ik met mij mee.

    @ Marietje, heel veel succes, plezier, schatermomenten, emo-buien en mijlpalen gewenst bij Artifex. You can do it! En, die wekelijkse lunch houden we er in 😉

    @HJ, ik hoop jou snel weer te zien bij een mooi evenement. En dan drinken we op deze mensen-mensen branche! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven