Met kabouter

D cornoltee: Cor, dat hele idee van jou spreekt me enorm aan. Ik wil je op video. Wat zegt jouw kabouter daarvan?

D punkmedia Hij staat hier te springen van plezier. Hij vraagt of je me even wilt bellen 066257988.

D cornoltee: Zoek even m’n telefoon.

[06 klopt bewust niet in deze blog post, je weet maar nooit]

“Met kabouter.”

HAHAHAHA!


En zo start een aangenaam eerste telefonisch contact met Cor Noltee. De man die ik nu precies drie dagen via z’n blog en twee dagen via twitter volg.

Ik was in de veronderstelling dat Cor een collega van Frank Meeuwsen was, omdat Frank in een blog post Cor als blogger is gaan volgen, en ik Frank weer in alles volg dus ook Cor… maar Cor kent Frank niet, persoonlijk. Want Cor geeft twee dagen les aan de HKU in Utrecht, en Frank aan de HU zonder K… nee de connectie of oorsprong bleek – weer eens – Marco Derksen te zijn.

Cor zit met Marco in de Young Talent jury van de Spin Awards, die morgenavond tijdens de Spin Awards Night z’n finale kent… en waar ik voor het eerst sinds jaren niet bij kan zijn, omwille van een mooie videoklus (voor Androidworld, HTC One).

Wij gaan elkaar ontmoeten… en gaan daarna ook nog mooie dingen doen. Ja gewoon meteen tijdens zo’n eerste telefoongesprek al de flessen op de grond zetten om over een week te gaan knallen. Cor is met de HKU en zijn module met erg innovatieve, creatieve en disruptieve dingen bezig. En dat spreekt mij weer enorm aan.

Cor gaf nog aan dat hij de onbevangenheid van de video (Upstream internetdocumentaire deel 1) met Marco zo mooi vond. Tijdens het opbouwen en checken van de camera’s… het moment dat vaak gebruikt wordt om in een voice de geïnterviewde aan te kondigen, een beetje het moment voordat de ‘echte’ foto wordt gemaakt. Het echte moment, niet de pose. “Dat moment dat Marco zegt dat ie z’n bril op z’n hoofd zet als nieuwe imago, dat is echt. Dat zou ie nooit zeggen tijdens het interview… Dat is prachtig.”

Dat ik juist daar het ‘zit m’n haar goed’ van Marco uitgeknipt heb omdat dat nou weer net te ijdel over zou kunnen komen is dus misschien in dat licht wel jammer… Je kunt het in de overgang zien, maar het is wel errug goed (weg)gemonteerd, al zeg ik het zelf.

Marco haalt eigenlijk zijn bril van z’n hoofd, gaat met z’n handen door zijn weelderige dos, om vervolgens z’n bril weer op z’n hoofd te zetten.

Ja nu ik het heb gezegd zie je het….

En sorry Marco dat ik het gezegd heb. (Maar daar kun jij wel tegen. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven