Mijn vertrek bij FZ

Als je met zo veel plezier ruim vijf jaar voor een prachtblad als FZ hebt gewerkt, als je met zo veel passie elke donderdag en vrijdagochtend samen met Marja een FZ Nieuwsbrief in elkaar hebt gezet dat zichtbaar gewaardeerd wordt door de lezers, als je samenwerkt in een team dat je als familieleden bent gaan beschouwen, valt het zwaar om dit team te verlaten. Maar goed, we kunnen heel dramatisch gaan doen: it’s time to move on. Inderdaad, ik ga weg bij FZ.

Het zal de lezer van de nieuwsbrief niet zijn ontgaan, vorig jaar heb ik een nogal radicale shift gemaakt richting internet en daarbij merkte ik aan mezelf dat het fenomeen bladenmaken me steeds minder boeide. Ik wilde internet, ik wilde meteen nieuws kunnen brengen, fotoseries en filmpjes wegschrijven en onbeperkt publiceren. Eventueel on the spot. Ik wilde niet alleen met een bloknootje naar een bijeenkomst, want wees eerlijk, in die uren dat je op een evenement rondloopt kun je ook een stukje filmen (zo moeilijk is dat niet) en foto’s maken om die meteen op internet te publiceren?

De reden dat ik wegga? Om kort te gaan, ik heb (op alle vlakken) een prachtig aanbod gekregen en gekozen om mijn passie te delen met een andere club. Hoe onmogelijk dat voor sommigen ook lijkt is die ander club nu juist de concurrent waar FZ jaren op een gezonde manier mee vecht. Inderdaad, ik ga naar High Profile Uitgeverij. Oscar Krechting en René Küchler hebben mij met hun bevlogenheid betoverd met de functie: hoofdredacteur internet.

Ik heb in de afgelopen vijf jaar erg fijn samengewerkt met veel mensen, maar vooral met mijn lieve collega Marja, karaktervent Wouter, met Nelleke en vrienden Mark en Sander (het kernteam van FZ). Ik zal wel even moeten wennen aan de nieuwe situatie en geef mezelf daarom de tijd (tot 1 april) om tot rust te komen, energie op te bouwen en te genieten van mijn jonge gezinnetje.

Tot snel. Henk-Jan Winkeldermaat.

(Ik kan het vast niet laten om te blijven tikken, filmen en fotograferen in de tussentijd, inderdaad, op mijn weblog)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven