Nederlands Media Netwerk Event III video’s

Lex Kruijver Laurens Wognum Nederlands Media Netwerk Event 2010

Publiek Nederland Media Netwerk Event 3

Het Nederlands Media Netwerk organiseert onder de bezielende leiding van Bas Vlugt als oprichter van het netwerk en podiumbeest Peter Wybenga van tijd tot tijd het derde Nederlands Media Netwerk Event. De eerste twee edities vonden plaats in de Philharmonie in Haarlem en op woensdag 24 maart 2010 was het de beurt aan de Haarlems poptempel Het Patronaat. Vorm: binnen een uur het inhoudelijke programma er door heen jassen, met sprekers (lees: mannen) die op het podium ofwel geïnterviewd worden door Peter, dan wel een eigen presentatie houden, maar altijd met een woedonde columnist die het uur afsluit, wel zo lekker net voor de borrel. Dit keer was het oud-mediadirecteur van de KRO en journalist Ton Verlind.

Peter Wybenga opent de avond na ‘een stevig stukje Stevie Ray Vaughan’ met enkele huishoudelijke opmerkingen over de beamer in Het Patronaat die ‘een ton heeft gekost, te goed is’ en daardoor alles nogal vaag weergeeft, over Max van 14 linksachter in de zaal, die broodjes aan de man wil brengen en over de boze smiley die automobilisten de parkeergarage uitzwaait met de woorden ‘goede reis’. Kortom: humor is ook communicatie.

Bas Vlugt, oprichter van het Nederlands Media Netwerk, is trots op zijn netwerk en de door hem gebouwde Ning-communitysite. Is de marcom-branche een mannenbranche? Op geen enkele van de drie events heeft een vrouw op het podium gestaan. Bas weet dat, kent die kritiek en doet dan ook een oproep aan de vele vrouwen in deze branche: laat je horen!

Ton Verlind, journalist en oud-mediadirecteur van de KRO, windt zich als woedonde columnist op over D66 en de publieke omroep. Bij het Nederland Media Netwerk Event III, op woensdag 24 maart 2010 in Het Patronaat in Haarlem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven