Noah neemt iedere dag een foto van zichzelf, 20 jaar lang

Femke Willems vroeg me laatst in de tuin bij Karin van der Giessen – 1,5 meter overleg over groep 8 musical en mijn video inzet – over ‘hoe ik nou ge├»nspireerd blijf in deze tijd’.

Zonder twijfel: podcasts.

En vooral van inspirerende podcasts in mijn field of photography en videography and storytelling. Het begon geloof ik bij een zoekterm photography in ‘podcast’ op m’n iPhone. En er ging een wereld voor me open. Een wereld die ik eerst voor mezelf wilde houden, mijn eerste reactie als ik iets inspirerends op m’n pad langs zie komen: hebbes, vasthouden, leegzuigen, niet delen. Om later gezond om te buigen in: sharing is caring, delen is helen.

Bij dezen.

Ik kwam via Bokeh – The Photography Podcast van Nathan Holritz via een gast bij deze show, of tijdens een gesprek met een gast over een andere fotograaf met een podcast op The Caleb Wojcik show, en liep soms een uur met Lola grote 8-en door en om Lochem om alles te luisteren, heerlijk. En via gasten bij Caleb’s show, die ik ook al jaaaaren ken van Youtube, kwam ik weer bij andere podcasts.

Nu ben ik bij The Stalman Podcast van Tyler Stalman, tot nu toe de podcast waar ik het liefst naar luister. Heeft ook een veelbekeken Youtube kanaal >> Vandaag heb ik m’n Sony noisecanceller op m’n hoofd met de podcast van Tyler die fotograaf Noah Kalina als gast had op 22 januari 2020. (Ik ben wat bewerkingen aan het doen, beetje massaproductie, en dan is zo’n podcast heerlijk.)

Tyler en Noah hebben het even over Noah’s video die hij op 11 januari 2020 op Youtube heeft gezet. Ik voer Noah Kalina in Instagram in, wordt volger, ik ga naar Youtube en bekijk de video waar ze het over hebben.

MINDBLOWING!!!

Van 11 januari 2000 – Noah was toen 19 jaar – heeft hijiedere dag een selfie gemaakt, 15 dagen als 15 frames per seconde, een maand iedere 2 seconden, 20 jaar, bijna 7500 dagen in 8 minuten en 17 seconden Youtube video. Je ziet zijn gezicht in neutrale stand in een steeds veranderende achtergrond, die soms ook een jaar lang hetzelfde kan blijven, steeds ruimer wordt en ook steeds wisselender wordt. Prachtig project. Echt iets voor jou, Anna-Maria.

Inmiddels heeft deze video op Youtube over de 10 miljoen views.

Superinspirerend. Luister naar deze podcast >>

Bekijk Noah takes a photo of himself every day for 20 years >>

Wat lijkt hij trouwens op Al – The Godfather – Pacino, vooral in het begin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven