Ode aan Paul Ridderhof, eventfotograaf

Ode aan Paul Ridderhof, eventfotograaf

Paul Ridderhof is een fenomeen. Mensen die hem kennen, die hem wel eens aan het werk hebben gezien, zullen dat beamen. Als Paul Ridderhof aan het werk is trekt hij vaak meer aandacht van het publiek dan diegene die hij op het podium fotografeert.

Paul Ridderhof is een evenement om naar te kijken. Als een toespraak, een modeshow of productintroductie wat langdradig wordt, hoef je alleen maar even naar drukke Paul te kijken en je bent als je wilt uren zoet. Behangen met camera´s om beide schouders en nek, met Henk als vaste aangever – want Paul heeft aan twee schouders en één nek niet genoeg – weet hij als een scherpschutter alles trefzeker vast te leggen.

Paul Ridderhof is dé expert op het gebied van eventfotografie. Maar na exposities in onder meer Duitsland heeft Paul dan uiteindelijk dé erkenning gekregen die hij verdient. Hij werd onlangs uit een bestand van 15 duizend Canon fotografen geselecteerd om foto’s te maken van het vierdaags evenement van Canon in Parijs, met duizend personen van Canon Worldwide.

Paul Ridderhof is enorm trots dat hij is uitgekozen. ‘Juist voor Canon werken is voor een fotograaf heel speciaal. Als je voor Canon kunt werken geeft dat weer enorm veel openingen naar een heleboel andere bedrijven in de wereld. Ik heb al een aardige portfolio, ik werk voor een kleine 300 bedrijven, eigenlijk alle grote jongens in Nederland, alle grote bureaus, maar deze klus voor Canon wordt wel een pareltje, omdat het toch een bepaalde allure heeft voor een fotograaf.’

Naar de oorspronkelijke blogposting van vrijdag 14 oktober 2005.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven