Oh ja? En bepaal jij dat?

Bij 30 jaar is je harde schijf bepaald, heb ik Gerda Havertong ooit horen zeggen op de radio (bij een VPRO marathon interview of zo). Nu ik in my fourties zit (41) krijg ik steeds meer momenten dat ik het beter denk te weten, bij wat ik dan ook doe, lees of bekijk. Dat ik denk dat als iemand het zus of zo op mijn manier doet, hij beter af is. En daar wil ik eigenlijk voor waken. Ik weet namelijk zeker van mezelf dat ik een ding heb met authoriteit. Dat zeggen dat iets zo is, of zus en zo het beste werkt me tegen gaat staan. Ik hoor mezelf dan steeds vaker de Jiskefet-vraag stellen: “En bepaal jij dat?”

 

Bij 30 jaar is je harde schijf bepaald, heb ik Gerda Havertong ooit horen zeggen op de radio (bij een VPRO marathon interview of zo). Nu ik in my fourties zit (41) krijg ik steeds meer momenten dat ik het beter denk te weten, bij wat ik dan ook doe, lees of bekijk. Dat ik denk dat als iemand het zus of zo op mijn manier doet, hij beter af is. En daar wil ik eigenlijk voor waken. Ik weet namelijk zeker van mezelf dat ik een ding heb met authoriteit. Dat zeggen dat iets zo is, of zus en zo het beste werkt me tegen gaat staan. Ik hoor mezelf dan steeds vaker de Jiskefet-vraag stellen: “En bepaal jij dat?”

Ja, nu geen lange uitweiding hierover, ik hou het kort… want dat bepaal ik namelijk.

1 gedachte over “Oh ja? En bepaal jij dat?”

  1. Geweldig!
    Altijd als ik langs die winkel fiets (in Haarlem) flitst deze sketch door mijn hoofd.
    Om van het ‘noem jij dit een open einde!’ nog maar te zwijgen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven