Onbewerkt uit de X-T2 (met filter, dat wel)

Vanmiddag met z’n zessen wezen picknicken. We wilden eerst naar Deventer, langs de IJssel gaan liggen, maar het echte paradijs ligt veel dichterbij: Lebbebrugge aan de Berkel.

Ik heb wat foto’s gemaakt met de Fujifilm X-T2 en de 18-55mm kitlens (mooie videolens met ois = optical image stabilization).

Maar ik ben voornamelijk aan het klooien geweest met functies die ik tijdens opdrachten nooit gebruik: de geavanceerde filteropties.

De drive-schijf linksboven op de camera draai ik naar ADV >> dan navigeer ik in het Menu >> MY naar DRIVE-INSTELLING >> GEAVANCEERDE FILTERINSTEL. >> SPEELGOEDCAMERA (Toyo) als eerste optie.

Tweede optie heb ik ook gebruikt, is MINIATUUR: de boven- en onderzijde van de foto wordt onscherp gemaakt voor een diorama-effect. Let op: boven en onder datgene wat je scherp hebt gesteld. Dat zie je op de foto hierboven.

En wat ik ook een leuke keuze vind is de GEDEELTE KLEUR, ik heb in een foto alleen de kleur blauw toegelaten, en de rest is zwart wit.

Er zijn meer geavanceerde filteropties, maar die speelgoedcamera, diorama en de gedeelte kleur zijn wel de drie leuksten, vind ik. Ook goed voor portretten.

Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18Zeeman 50 jaar Broederliefde 18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven