Online ruis deleten en weer lekker bloggen

Ik zit in een opruimfase in m’n leven. Heeft waarschijnlijk alles te maken met het nieuwe huis dat er snel aan zit te komen. En het gevoel dat ik van daaruit met een schone lei, een nieuw begin blablabla…

Maar het is ook vooral het opruimen van overtollige ruis in de online sfeer.

Een tijd geleden pleurde ik alle nieuwsbrieven al uit m’n Inbox, door ze allemaal te unsubscriben. Bleek een goed idee.

Hoe asociaal ook, mijn social media gebruik heeft zich de laatste tijd gekanaliseerd tot ‘zenden’. Lekker tegen de stroom in.

Mijn tweetdeck, ik durf het gewoon te zeggen, bestaat uit twee rijtjes: de search: punkmedia en inderdaad: m’n DM. Asociaal ja. Het social media gehijg is me een beetje tegen gaan staan. Denk ik.

RSS is dood. Voor mij. Of eigenlijk heeft het voor mij nooit zo geleefd. Ik denk dat ik echt gehecht ben aan de vormgeving van sites en blogs. Aan het zelf zien van verandering, aan het minder geautomatiseer hiervan.

Bloggen dan. Jaaaaa, bloggen! Daaaarrrrr is ie weeeerrr… Bloggen is helemaal back in town. Ik ben me echt weer aan het richten op bloggen. Zelf bloggen, veel bloggen, niet iedere dag bloggen, soms drie op een dag, soms maar 1  per week, gewoon m’n eigen onregelmatige ritme volgen. M’n blog following situatie is ook helemaal veranderd. Ik ben weer blogs aan het lezen, veel blogs… En nieuwe bloggers aan het ontdekken via bestaande bloggers…

En iedere keer als ik een nieuwe blogger ‘ontdek’ gaat ie in mijn toolbar tabje: DE LIJST.

’s Ochtends start ik m’n werkdag met het ‘Open All in Tabs’ van DE LIJST, duurt even dus in die tijd wordt de koffie gezet, om vervolgens te kijken naar de nieuwste posts van Frank Meeuwsen, Elja Daae, Marco Raaphorst, Cor Noltee (sinds vandaag), Peter Becker, Erwin Blom’s Fast Moving Targets, Laura Babeliowsky’s Get Clients blog, Jan Willem Alphenaar, Marco Derksen’s Koneksa Mondo, Sandra van Kolfschoten, Steven Gort’s Social Gort en nog enkelen. Die eerste vijf zijn lekker bezig trouwens. Iedere dag.

En als ik me geroepen voel reageer ik, of liever ga ik in gesprek.

Ik verplaats dus eigenlijk de conversatie van twitter nu gerichter via blogs met bloggers. En dat bevalt me heel goed. Het lijkt of ik meer een-op-een aandacht krijg. En ook dat je blog posts op die manier meer waarde krijgen. Communities worden ineens gebouwd rondom blogs, en niet meer via twitter of andere sociale media.

En ik krijg signalen dat meer mensen een beetje doen zoals ik doe…

Of niet?

(Je hoeft niet te reageren….)

Marco Raaphorst Survival 2

Op beide foto’s een van m’n grote inspiratoren, blogger en muzikant Marco Raaphorst… hier tijdens Survival of the fittest contentmakers 2013.

6 gedachten over “Online ruis deleten en weer lekker bloggen”

 1. Ik lees echt ontzettend veel blogs, meer en meer. Dat kost veel tijd maar bevalt goed. Wel gewoon via reader & feedly (RSS), dat dan weer wel.
  twitter is nog steeds mijn tweede thuis maar ik zend ook meer. Niet OK. Moet ik niet doen! Ik probeer het wel. En ben googl+ aan het uitproberen.
  Blogs rule. Yeah.
  PS En bedankt voor het lezen van mijn blog!!!
  PS2 ook ik steeds minder nieuwsbrieven.

 2. Ruimen, herstructuren, schaven, allemaal fases waarin we eigenlijk bezig zijn om ons keer op keer weer te ontdekken en verbeteren. Prachtig om daarover en daamee te ‘bloggen’ of eigenlijk te zenden en delen. Zo vanuit het gevoel, puur en zonder een blad voor de mond. Echt. Leren van en praten over om vooruit te kijken en gaan, dat is toch een zege?!

 3. Herkenbaar. De ruis die je invite kan ervaren. Nieuwsbrieven ben ik ook allemaal aan het opzeggen. Bevalt me goed. RSS feedback vind ik wel handig, maar begrijp wat je bedoelt met het missen van de originele opmaak. Je blogspot doet me denken aan wat ik jaren geleden eens gedaan heb met de mailbox op mijn werk (toen nog in loondienst). Op 31 december heb ik alles geselecteerd en op delete gedrukt. En….. nooit iets gemist. Nooit meer iets nodig gehad. Zo zie je maar weer. Twitter heb ik nog niet de goede weg in gevonden. Blijf maar lijsten maken en weer deleten. Of mensen volgen en weer ontvolgen. Als iemand nog een gouden tip heeft?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven