Op tijd naar bed en minder willen, goeie tip!

Oscar Kneppers
Op de drempel naar m’n 43ste levensjaar hoor ik Oscar Kneppers van Rockstart dé tip geven waarmee ik me in dat levensjaar ga bezighouden. Op tijd naar bed en minder willen.

Het is zo simpel als wat. Op tijd naar bed en minder willen. Hij zegt dat in goed gezelschap van Erwin Blom en Roeland Stekelenburg tijdens de livestream van Fastmovingtargets.nl. Geen tv kijken, geen media, geen nieuws. Keer eens naar binnen, in plaats van de hele tijd met ‘buiten’ bezig te zijn. Dat soort zinnen komen bij mij wel aan.

Maarten ’t Hart
Ik moet dan ook meteen denken aan Maarten ’t Hart, die iedere avond om negen uur naar bed gaat, om vier uur opstaat en dan in die stilte van de ochtend met zijn dag gaat starten. Het kan best, om negen uur naar bed. Gehoord tijdens Zomergasten, een van de weinige keren dat hij een avond op moest blijven.

Jan Bommerez
Het doet me ook denken aan een flard die ik ooit opving van de presentatie van Jan Bommerez op de Energiedag van de MKB Krachtcentrale 2011. Hij vroeg het publiek of ze iemand kennen die 20 uur per week door het bos wandelt. Niemand natuurlijk, maar Jan Bommerez kende wel zo’n man. Die man krijgt in dat bos de mooiste ideeën, de meeste inspiratie en is ook nog eens lekker gezond bezig. Ingevingen krijg je als je in bed ligt, in rust bent. Je hoeft achter je bureau niet te wachten op inspiratie of ingevingen.

https://vimeo.com/31709540

Robert Essenstam
En ineens denk ik ook aan die Masterclass over creativiteit van Robert Essenstam, ooit bij Obsession. Ik was daar de presentaties aan het filmen en wist me die tip te onthouden. Ik denk er zelfs heel vaak aan. Als je opstaat en gaat lopen krijg je de inspiratie, de goede nieuwe ideeën of de wondelijkste ingevingen. Niet als je blijft zitten.

Zo, laat nu dat nieuwe jaar maar komen. Ik ben geïnspireerd.

1 gedachte over “Op tijd naar bed en minder willen, goeie tip!”

  1. Fred Zelders

    Nooit verkeerd om met goede voornemens het nieuwe jaar in te gaan Henk-Jan! 🙂

    Langs deze weg: GEFELICITEERD! en maak er een mooi ‘Op tijd naar bed’ en ‘minder willen jaar’ van.

    N.B. Nog zo’n wijsheid: “Goed is goed genoeg”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven