Partij voor de Dieren

Exact een maand geleden fietste ik in de eerste versnelling met Lola in looppas (langzaam) naast me langs een groepje mensen dat afval aan het grijpen was. Bij snackbar Anderz voor. Jassen met LochemGroen, GroenLinks en Partij voor de Dieren. Als mens met fotocamera buitenshuis kruislings langs de borst hangend vroeg ik netjes of ik een foto mocht maken.

“Wat een goed idee, dat moet ik ook doen”, zei de vrouw in auberginekleurige broek en groene Partij voor de Dieren trui. Ik nam twee foto’s, een actiefoto van het oorspronkelijke beeld, de ruggen met opdruk en prikkend met de grijpers naar denkbeeldig afval (moet kunnen soms, in scene zetten) en een foto van voren.

We raakten aan de praat. Ik als PvdD-stemmer had een match met Syl en ze vroeg me een keer op de plaatselijke bijeenkomst te komen. Dat is deze maand nog niet gebeurd, maar zaterdag ben ik wel naar de kick-off bijeenkomst geweest, of kick-start noemen ze het geloof ik, van de nieuwe campagne. In Nijmegen aan de Ooysedijk 31, bij Theaterwerkplaats Roest (prachtig!)

Het was een roerige maand in de partij, met het partijcongres in Den Bosch waarin voorvrouw Esther Ouwehand tot bijna ieders verbazing tijdelijk als partijleider terugtrad in verband met een onderzoek door het interim-bestuur naar haar integriteit.

Dat kwam ook nog ter sprake tijdens de kick-start, maar daar wilden we (ik zeg we, daarover later) niet te lang bij stilstaan.

Vanavond tussen 19:00 uur en 19:30 uur is er een stil protest voor het klimaat, voor de deur van het gemeentehuis in Lochem, waar de plaatselijke politici rond die tijd naar binnen lopen voor de gemeenteraadsvergadering. Ik kan daar helaas niet bij zijn, net dan zit ik – van zes tot acht – op m’n knieën te mediteren in de Zendo.

Ik ben vandaag, net twee dagen voor eet-geen-dierendag, niet meer alleen stemmer maar ook lid geworden van de partij. Heeft denk ik ook te maken met deze periode van Zen, en het doelen stellen voor mezelf hierin.

Gisteren lid geworden van de tennisclub, vandaag lid geworden van een politieke partij, morgen voor het eerst voor de klas 2-VWO’ers uitleggen hoe je in de praktijk het beste kunt interviewen, voor het project Je zal het maar hebben. Ik ben klaar voor de toekomst.:)

Laatst hoorde ik iemand zeggen – bij Vroege Vogels op de zondagmorgen-radio geloof ik, nee het was niet Gerrit Hiemstra, die nu we het er toch over hebben mijnsinziens de spijker op z’n kop slaat door te stellen dat we in dit klimaatdebat niet te veel moeten focussen op de oplossingen, de energietransitie van fossiel naar elektrisch, maar dat we echt radicaal moeten stoppen met de fossiele industrie, daarover later meer I promise, niet nu – dat hij geen hoop meer heeft voor het klimaat, maar dat hij nog steeds wel een optimist is.

Volgens mij is dat wel de werkelijkheid. De mens kan dit besef niet aan, doet de oogkleppen op en skiet vervolgens tussen de groene weides op het opgespoten kunstsneeuw richting Après-ski tent. Waar het nog gezellig is.

Naar de foto’s van de Partij voor de Dieren Gelderse werkgroependag en campagne kick off >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven