“Promoot je business nou eens, Henk-Jan!”

Laat ik nou eens op mijn eigen platform, ik bedoel mijn eigen blog, dus hier, duidelijk maken waarin ik met mijn bedrijf, of waarin ik als zelfstandig professional, als freelancer ook goed, nou zo goed in ben.

Ik hou het kort. Denk ik.

Daar waar een bedrijf meestal voor alle disciplines apart een partij inhuurt, be it de fotograaf, de videograaf, de bedrijfsjournalist en sinds kort de podcastmaker (tip: De Podcasters, mijn vrienden), is Punkmedia, oké ben ik als eenpitter (wat een risico is, geef ik toe) van al deze markten thuis en zodanig ook inzetbaar voor alles, tegelijk, op één dag.

Van opdrachtgevers die me op die manier inschakelen krijg ik nog wel eens te horen: “Promoot je business nou eens, Henk-Jan”

Nou, komt-ie dan… Als voorbeeld.

Voor Nuance deed ik ooit op een zogeheten partnerdag in De Fabrique in Maarssen het volgende: ik installeerde 1 camera die de hele dag alle presentaties van alle sprekers compleet opnam, oké kwestie van goed voorbereiden, genoeg opslag, aan en uitknop op het juiste moment indrukken en weer door…

Met het maken van beelden voor de sfeervideo, van het publiek, achterkant, voorkant, zijkant, details (wisseling van lenzen) en vanaf het balkon, met de DJI Ronin-S stabilizer voor de smooth beelden en weer doorrrr…

Met het afnemen van interviews (van tevoren doorgesproken met wie allemaal, gezichten en namen trainen van tevoren) die als fundament onder deze sfeervideo werden gemonteerd (door mij, een dag later)… met als resultaat deze video: Nuance Partner Dag 2017, sjees alweer 6 jaar geleden.

 

Tijdens de lunch – en dat werd aangekondigd van tevoren – konden klanten hun profielfoto laten maken voor LinkedIn bij mij. Ik had een hoek met witte achterwand ingericht, en er stond zowaar een rij met klanten die dat wel (gratis) wilden doen. Ik maak dan een foto van hun hoofd met daaronder hun visitekaartje, en daarna de profielfoto (beide foto’s krijgt de afdeling marketing, die dan weer voor de sales een klantenmoment creëren).

Klanten vertelden mij ter plekke hoe goed ze dit idee vonden, want een beetje professional op LinkedIn heeft een professionele foto laten maken (en dat kan best prijzig zijn bij een fotograaf, terecht trouwens).

En als ik er toch ben, maak ik natuurlijk van het event zelf ook foto’s. En dat hoeft helemaal niet zo’n probleem te zijn. Als ik beeld maak voor de video, en dat beeld is gemaakt, switch ik van video naar foto stand op m’n camera en maak ik – misschien nu door de knietjes – wat foto’s.

Maar goed, voor mij zijn dit wel de kersen op de taart opdrachten, waar ik eerlijk gezegd achteraf in de auto helemaal kapot van kan gaan. Weet je wel, in rust, eindelijk zittend (want je maakt wat stappen op zo’n dag en je ziet geen stoel), in je auto, naar huis… Dan moet ik ’s avond even met de beentjes op de bank.

1 gedachte over ““Promoot je business nou eens, Henk-Jan!””

  1. Deze eenpitter – Henk-Jan Winkeldermaat aka Punkmedia – heeft geen gebrek aan continuïteit. Is ook geen beginner mensen. Neem nu alleen al zijn meer dan tienjarige online eindejaars event: https://www.mijnmoment.com/ Klopt is geschiedenis. Maar wat voor geschiedenis! River Deep, Mountain High.

    En dan heb ik het nog niet eens over al die foto- en videosessies van minimaal de afgelopen twintig jaar die voor heel veel opdrachtgevers en hun klanten onvergetelijk zijn gebleken. Dussss…

    Ga koffie drinken met Henk-Jan. Brainstormpje doen over wat zijn werk jou kan opleveren. Niet over denken of uistellen. Doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven