Punk is… Chase Jarvis Live

 Ik had gisteren Basje Boerman op de koffie – ik mag Basje zeggen, en Kiki en Joep ook (die schreeuwen soms spontaan als een soort reclameslogan, omdat ik dat ook vaak deed: BASJE BUURMAN!) – en het eerste wat Bas deed toen ik meteen – want zo ben ik – koffie ging halen was een instagrammetje maken (click >>) van een openliggende pagina van het boek Punkmarketing, waarin ik een beetje aan het bladeren ben. Dat boek heb ik met sinterklaas 2007 gekregen, een kleine maand voor mijn avontuur met Punkmedia startte.

Dat citaat in het hoofdstuk met het briljante titel ‘Kill the middlemen’ als advies ging alsvolgt:

Punk is…

Bringing in an expert from a completely
different field – a cabinetmaker, a tree surgeon,
or sushi chef – to talk to your team and learn
from the experience.

Hiring people not just based on the amount
of relevant experience the have in your
industry but on how some unique skills they
have will help the organization to grow.

[to be continued]

En net nadat ik een halve update geschreven had voor een blog post over de stand van zaken van m’n nieuwe #mijnmoment project – ik ga geen print doen, maar daarover later meer – en ik nog even keek wat die ene nieuwe e-mail was in m’n inbox bleek dat een nieuwe kersverse chasejarvislive show te zijn on youtube. Ik heb me geabonneerd op sommige youtube-kanalen waaronder die van Chase Jarvis, maar ook die van Erno Hannink bijvoorbeeld.

Maar goed, ik kreeg meteen in de nieuwe Chase Jarvis Live te zien dat ook Chase zich niet alleen laat inspireren door eigen volk: fotografen of videografen, maar het juist ook buiten zijn eigen industrie zoekt en dan voornamelijk de muziekindustrie, wat logisch is natuurlijk. Chase had Zoë Keating als gast, een celliste met programmeer-ervaring… een heeeerlijk inspirerend gesprek weer.

Wat bij mij vooral bleef hangen was waar ik ook meteen over twitterde toen ik het hoorde: “Figuring out… what is it that I want to say” (op 0:17:49)…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven