Puur Twitjournaal 2009, met Anna-Maria als Amanda

 

Ooit was daar het idee van een Twitterjournaal. Ooit in november 2009. Twittergoeroe @puur – minder bekend als Anna-Maria Giannattasio – wilde alle twoddels en achterklap van de hardcore twitterrazzi genadeloos blootgeven.

De eerste poging is ooit gedaan, op een woensdagmiddag op een binnenbalkon van Felix Meritis in Amsterdam (nota bene met een congres van het Nederlandse Omroep Bedrijf als achtergrond), maar het materiaal is nooit gebruikt of online gezet.

Jammen! (zou Joep zeggen, die moeite heeft met de ‘r’)

Amanda_Congdon_980
Jammer, want ik zie toch mogelijkheden en zelfs overeenkomsten met de online grootheid op dit gebied: Amanda Congdon, oud-presentator van het dagelijkse online vlogjournaal Rocketboom.

Come to think of it, Rocketboom, of liever Amanda Congdon markeert een tijdperk voor vele online early adopters. Die iedere dag even naar Rocketboom gingen, om dit soort klassiekers tot zich te nemen. Of deze, van precies 5 jaar geleden (met – heel mooi – vlog-pionier Steve Garfield from Stevegarfield dot com)!

Ik zag dat ze nu gewoon (ook) is blijven doen wat ze het liefst doet, nu ze al bijna 5 jaar weg is: Rocketboom-achtige dingen onder haar eigen naar Amandacongdon.com. Heerlijk.

En Anna-Maria, ik denk dat we dit weer moeten oppakken in een of andere vorm. Misschien met meer mensen of zo. Koffie doen!

1 gedachte over “Puur Twitjournaal 2009, met Anna-Maria als Amanda”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven