Royal AMMA Awards filmen | voorbereiding

MOVE organiseert al jaren de AMMA Awards, dit jaar is de tiende editie en het MWG en MOVE vonden het wel gepast om daar een mooie niet te lange snelle videoreportage van te maken. Of ja, reportage is het niet, maar een sfeerverslag. Nu wil ik in deze videoblog laten zien hoe en wat ik doe als ik me op zo’n klus voorbereid.

MOVE organiseert al jaren de AMMA Awards, dit jaar is de tiende editie en het MWG en MOVE vonden het wel gepast om daar een mooie niet te lange snelle videoreportage van te maken. Of ja, reportage is het niet, maar een sfeerverslag. Nu wil ik in deze videoblog laten zien hoe en wat ik doe als ik me op zo’n klus voorbereid.

Ten eerste: de keuze van lenzen. Ik ga morgen nog langs bij de AVManifestatie in Houten, daarna naar Kijkduin voor de bijeenkomst van de HSMAI, waarin Menno Lanting – buurman, en Ronald van den Hoff op het podium zullen staan als digitale visionairs (waarschijnlijk ga ik daar nog wat kiekjes maken, leuk). Om vervolgens naar boven af te reizen voor de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daar wil ik om zes uur zijn, om rond te lopen en om tussen 8 en 10 mijn videoslag te slaan. Kleine duizend man wordt verwacht, allemaal in dresscode Royal Chic.

Ik ga trouwens tijdens het showprogramma ook nog twee video’s zien op grootscherm die ik gemaakt heb vorige week. Bijna vergeten.

Menno Ridderhof doet de fotografie, dus dat wordt weer leuk. Output is 2,5 minuut video. Erg veel zin in.

In de tas
De Canon EOS 5D Mark2,
de EF 85mm 1.2,
de 200mm 2.0,
de Extender 2x,
de Sony CLM-V55 monitor,
wat LED licht,
extra geheugenkaartjes (die ik niet nodig zal hebben),
extra batterijen (die ik niet nodig zal hebben)
en een Moleskine Avijfje met m’n eigen draaiboek.

Om de schouder
aan de SunSniper de andere 5D Mark2 met de 16-35mm 2.8 en de Zacuto ViewFinder.
In de hand gaat het federlichte maar supersolide Gitzo statief.

Instellingen (als ik dan toch bezig ben terwijl de video zichzelf aan het wegschrijven is)
Camera op M van Manual
ISO op 1250
Witbalans op 3000K
Beeldstijl: Neutraal >> Scherpte 0 >> Contrast -4 >> Verzadiging -2 >> Kleurtoon 0
Exposure op 50 houden (sluitertijd)
Diafragma ga je mee aan het wiel draaien, hou het streepje in het midden en pas de diafragma aan, hou ‘m boven de 4 als dat kan. Probeer daarbij de ISO niet naar 2500 te draaien, kan wel, maar beeldkwaliteit gaat achteruit.

Dus, beeldstijl stel je 1 keer in, staat vast, witbalans ook, exposure altijd op 50… en je gaat spelen met de diafragma, eventueel in combinatie met de ISO waarde die stapsgewijs wordt ingesteld van 160, 320, 640, 1250, 2500, 5000 en eventueel hoger (NIET DOEN).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven