Sinterklaas aankomst / intocht Arnhem 2011 [video]

Sinterklaas in Arnhem is altijd een beetje bizar. Ik sta met Kiki en Joep te kijken hoe de sint aankomt, en met de pieten van boord gaat, en – maar dat kan aan mezelf liggen – that’s it.

Sinterklaas in Arnhem is altijd een beetje bizar. Ik sta met Kiki en Joep te kijken hoe de sint aankomt, en met de pieten van boord gaat, en – maar dat kan aan mezelf liggen – that’s it. “Ik heb helemaal geen pepernoten. Maar maakt niks uit,” zegt Kiki als mama de voordeur weer open doet. En inderdaad, daar waar in een dorp de pieten de straten in rennen op zoek naar te vullen kinderhandjes heb ik hier geen zwarte piet (van dichtbij) gezien.

Blijkt dat je tegen de dranghekken aan moet gaan staan, waar wij gewoon niet zo van zijn, en je handje op moet houden, waar wij ook niet zo van zijn. We hebben thuis heerlijk erwtensoep gegeten. Ook goed. Ik ben vast niet de enige die de Sinterklaasaankomst of -intocht een beetje vreemd vind. Gelukkig kon ik nog wat filmen, Kiki en Joep hebben zich heerlijk vermaakt, met z’n tweetjes. Maar ze hebben geen zwarte piet (van dichtbij) gezien.

1 gedachte over “Sinterklaas aankomst / intocht Arnhem 2011 [video]”

  1. Misschien een idee om volgende keer iets verderop in de optocht te gaan staan. Daar is wat mee ruimte en hoef je niet te drinken om pepernoten te krijgen. De pieten geven ze graag aan iedereen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven