Sjoerd wijst de weg: FZ stopt, lang leve Eventbranche.nl

sjoerd_weikamp_brancheborrel_claus

Sjoerd Weikamp spreekt tijdens de laatste FZ Brancheborrel ever zijn publiek toe. Maandag 7 december 2009. Op het moment van de FZ Brancheborrel, was nog niet officieel bekend wat Reed Business zou gaan doen met de titel FZ. Stoppen dus. Hoofdredacteur Sjoerd Weikamp wist het eigenlijk al, maar kon op 7 december zijn publiek nog geen duidelijkheid geven… wel kon hij verzekeren dat als Reed Business zou besluiten zoals nu is besloten hij en salesmanager Mark Wichmann in ieder geval verder zouden gaan onder een andere naam. En terecht. De combinatie van printmagazine, website met de (succesvolle) brancheborrel kan niet zomaar stoppen. Sjoerd en Mark wilden dat de markt en zichzelf niet aandoen.

Nu na 25 jaar, ja 25 jaar, is de kogel definitief door de kerk: per 1 januari 2010 wordt het eerste vakblad over bedrijfsevenementen door uitgeefconcern Reed Business stopgezet. Sjoerd en Mark krijgen geld mee en kunnen vol gaan knallen met de ‘doorstart’. Op FZ.nl staat nu ‘FZ stopt na 25 jaar’.

(Hoe lang deze laatste boodschap te zien is, is natuurlijk de vraag. Internetwise zou dat natuurlijk ‘eeuwig’ moeten zijn, maar het jammere van grote uitgeefconcerns als Reed Business is dat ze alles er even makkelijk weer afgooien. Zo is het online archief dat ik in mijn FZ-tijd had opgebouwd niet meer te zien. Jammerrrrr…)

Mark en Sjoerd gaan tijdens de beurs Event10 meer bekend maken over hun plannen of gaan hun nieuwe blad en site lanceren, de site wordt: eventbranche.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven