Spotify for Podcasters, do it

Het was donderdag 16 september 2021, ik was op weg naar een vaste klant in Someren, onder de rook van Eindhoven, toen ik me ineens bedacht… dat ik in het verleden nog wel eens voice-overs opnam in de auto. De auto als ideale geluidsdichte studio: veel dempende materialen, stoffen stoelen etcetera, daar moet ik iets mee gaan doen. De ingeving werd: Punkmedia on the road.

Een podcast die ik maak als ik in de auto zit, als ik toch niets anders kan doen of te doen heb – ja luisteren naar de radio, naar een podcast, of in stilte nadenken – maar hoe moeilijk is het, dacht ik, om mobiel een podcast op te nemen met onder je kin alleen een iPhone12 en ongelooflijk goede audio slash microfoon?

Niet moelijk dus.

Via Spotify for podcasters (het vroegere Anchor) kun je heel easy mobiel on the go je podcast opnemen.

Wat te doen?

Download eerst de Spotify for Podcasters app. Da’s één.

Klik op Tools >> Opnemen >> zeg iets (uur opnametijd) >> Stoppen >> Achtergrondmuziek toevoegen, via plusje toevoegen >> Opslaan >> Opname aan aflevering toevoegen >> wachten >> drie puntjes … >> Audio bewerken >> (waveform) >> Pijltje terug < >> Playpijltje >> afspelen >> Publiceren >> Voer een titel in: #001 Eerste podcast >> Voer een beschrijving in: (doe ik altijd hetzelfde als de titel, scheelt tijd) >> Seizoen nr. 1 >> Aflevering nr. 1 >> Publiceren.

En na twee minuutjes staat de podcast op Spotify. Zo makkelijk. Do it.

Ik heb tot nu toe in bijna 2 jaar dus 815 afleveringen opgenomen. 727 afleveringen van Punkmedia on the road heb ik gewist, en dit jaar ben ik op m’n verjaardag, 7 maart, weer verder gegaan… met nu inmiddels alweer 88 afleveringen. Het is een verslaving, geef ik toe.

Naar m’n podcast op Spotify: Punkmedia >>

Naar Spotify for podcasters >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven