Stad en park in met de 14mm

Alain Baars, fotograaf uit Arnhem, heeft me een koffer met lenzen te leen gegeven tijdens zijn vakantie… ‘liever drie weken bij jou, dan hier in de studio’ en vandaag heb ik op onze zaterdagse wandeling door stad en park zijn 14mm 2.8 lens uitgeprobeerd.

Alain Baars, fotograaf uit Arnhem, heeft me een koffer met lenzen te leen gegeven tijdens zijn vakantie… ‘liever drie weken bij jou, dan hier in de studio’ en vandaag heb ik op onze zaterdagse wandeling door stad en park zijn 14mm 2.8 lens uitgeprobeerd. Die lens heb ik al een tijdje op het oog, ook omdat ik mijn 16-35 alleen maar gebruik in de groothoek 16mm dus waarom dan eigenlijk niet beter een vaste lens, en dan nog het liefst met iets groter bereik.

De lens en de camera (de Canon 5D MarkII inderdaad) lenen zich perfect voor ‘steadycam-volgen van kleine kinderen’ zoals dat ooit het eerst werd gedaan in een Stephen King film met – ik geloof Jack Nicholson in de hoofdrol en dat fietsende meisje dat je op de rug volgde… Die 14mm gaat er komen, wat een gave lens.

3 gedachten over “Stad en park in met de 14mm”

  1. leuk om te zien, Joep ’the pogroup’ en zijn zusje in de hoofdrol.
    de film was the shining, de 1e film waarin een steadycam werd gebruikt, idd bij de fietsende scenes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven