Stand-up Inspiration Toomler Amsterdam impressie video

Het was in 2003, kan ook 2004 zijn geweest, toen ik Justien Marseille voor het eerst hoorde spreken. Als hoofdredacteur van FZ was ik geïnteresseerd in de nieuwste consumententrends dus ging ik ieder jaar naar Goos Eilander’s (Trendbox) Consumententrends tweeduizendzoveel. Justien Marseille had het ooit – tijdens een Consumententrends sessie in Hotel New York in Rotterdam – over een zwerm mensen die met iets nieuws bezig waren, een groepje pioniers die het leven met nieuwe waarden tegemoet traden, het ging ze niet zoals in Corporate Nederland om winstmaximalisatie. “We gaan naar nutoptimalisatie.”

Dat was 2003 (of 2004, ik ga het niet opzoeken).

Sinds een aantal jaren ken ik die zwerm mensen waarvan de aanhang inmiddels steeds groter is geworden. Justien Marseille had het over de lifehackers die zich toen nog geen lifehackers noemden, met namen als Martijn Aslander, Frank Meeuwsen, Jim Stolze, Anja Wassenaar, Abdul Advany, Jeroen Doensen, Nils Roemen, Sanne Roemen, Annedien Hoen… ik doe het even uit mijn hoofd… de lifehacking academy groepen die ontstaan zijn en de Stand-up Inspiration mensen. Die groep heeft me altijd geïntrigeerd, eigenlijk doordat Justien Marseille daar corporate Nederland zo vroeg van op de hoogte bracht in haar trendpresentaties. En ineens, heel geleidelijk, ben ik daar dan ook sort of onderdeel van geworden. Onderdeel worden van een trendpresentatie, dat wil toch iedereen.

De video laat die zwerm creatieven zien, die groter wordende groep freelancers of ZZP’ers die iedere maand het hol onder het Amsterdam Hilton afdalen (Toomler) om inspiratie te geven en nemen tijdens Stand-up Inspiration. (En de video is gemaakt met m’n nieuwe Canon 5DMK2 – of voluit de Canon EOS 5D Mark II – waarmee je dus moving pictures kunt maken, iets wat ik al langer in mijn hoofd had.)

Naar de Vimeo Channel van Stand-up Inspiration >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven