The Diamond Exchange

Blaudzun (@blaudzun Johannes Sigmond) en Kubus (@kubusvonkubus Bart van de Werken) zijn met elkaar gaan drinken en praten op het podium van Zaal 4 in @rembrandtarnhem. In een nieuw concept The Diamond Exchange, waarin twee muzikanten die elkaar niet (echt goed) kennen spontaan elkaars muziekgeschiedenis en muzikale inspiratoren op vinyl of via spotify aan elkaar laten horen. En met elkaar bespreken. Voor een publiek met 60, 70 liefhebbers in de zaal.

Een muzikale kerkdienst.

Blaudzun is singer-songwriter met een karakteristiek stemgeluid in een mix van indie rock, pop en poëzie.

Producer Kubus wordt gezien als een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop. Sinds 2004 actief met rapacts als Sticks en Jawat.

The Diamond Exchange is een initiatief van De Perifeer uit Deventer en stond jarenlang op verschillende podia door heel Nederland. Deze serie wordt nu in samenwerking met productiehuis BRUT herpakt.

De eerste vier nieuwe edities vinden plaats in Rembrandt/Luxor in Arnhem en Burgerweeshuis in Deventer. Gisteravond was de eerste in die rij.

Foto’s zijn gemaakt met de Leica Q3.

Persoonlijke noot. Ik als single father die het culturele leven opnieuw aan het ontdekken is, ging alleen richting Arnhem… en bij binnenkomst spot ik dan wie ook alleen is gekomen, gewoon om een praatje mee te maken. Na het “Nou, proost hè!” van onze biertjes had ik een gezellige ontmoeting met “ik zal me even voorstellen, Norman” – Henk-Jan, aangenaam, haha.

Gepraat over Steely Dan, Dave Matthews, Kosheen die over twee weken in Luxorlive speelt – waar hij niet heen gaat, maar ze ooit wel heeft zien optreden… gezellig ge-etceteraat en dergelijke, wel apart zitten, maar ook een extra biertje halen bij de bar, om na de voorstelling een drankje gezelligheid terug te ontvangen.

Leuk die dynamiek, om nieuwe mensen te ontmoeten, fijn om te ervaren dat als je alleen gaat je sneller contact maakt met die leuke mensen die ook alleen gaan… Anyway, superavond gehad.

1 gedachte over “The Diamond Exchange”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven