Timelapse: zaaltje ombouwen

 

Op m’n dertigste (2000) rolde ik in de business van de zakelijke events en congressen: 8 jaar was ik hoofdredacteur, en nu alweer 9 jaar zelfstandige camerajournalist, filmer en fotograaf.

In die eerste 8 jaar schreef ik over events. Over de marketingwerking van events.

De echte achtergronden beleef ik alleen de laatste 9 jaar, doordat ik onderdeel ben geworden van de crew. Als toeleverancier van beeld.

Achter de schermen, tijdens de crewcatering aan tafel met grote helden van me, soms ongemakkelijk, vaak erg leuk, met grote ondernemers voor wie ‘de fotograaf’ altijd een veilige afleiding is. Voordat ze hun succesverhaal op het podium mogen doen.

Het blijft me boeien: het event. Te starten met een lege hal, waarin het event wordt opgebouwd, gehouden en vervolgens binnen no time weer is afgebroken, totdat de hal weer helemaal leeg is. Ik heb dat proces als hoofdredacteur weinig meegemaakt, maar als videomaker en fotograaf des te meer.

Op de seconde precies klaar zijn met alle voorbereiding, en op het einde als de laatste deelnemer uit de zaal is verdwenen en het felle zaallicht aan gaat een tornado met grote flightcases alle av-spullen en rigging weer inpakt…

Een beetje is te zien in deze 30 seconden timelapse, waar de camera precies op de naad van de zaal is geplaatst en een anderhalf uur transfer vastlegt van congres- naar diner-opstelling.

Tijdens de overgang van Cross Media Congres 2017 overdag naar Cross Media Awards 2017 Diner.Over Henk-Jan Winkeldermaat | Punkmedia

Was journalist voor De Gelderlander, FZ, Reed Elsevier en High Profile.
Schrijft, fotografeert en filmt met Punkmedia sinds 2008 voor corporate clients.

Video’s op Vimeo >>
Foto’s op Flickr >>

Initiatiefnemer van
Mijnmoment, een blog met duizend+ levensverhalen
Blochem, een blog over Lochem

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Contact

Punkmedia
Tramstraat 22
7241 CJ Lochem
06 3456 3684
info@punkmedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven