Upstream internetdocumentaire [deel 1]

Marco Derksen en ik, we go way back. 24 augustus 2005, om precies te zijn, hebben we elkaar ontmoet tijdens de Summer School van het Amsterdam New Media Institute (daar zijn beelden van >>).

Op dezelfde dag dat ik Frank Meeuwsen voor het eerst de hand schudde en hem een lift aanbood naar Utrecht. Ook trouwens de dag dat ik Frank Janssen van Frankwatching ontmoette. Maar dat zijn weer heel andere verhalen.

Het grappige is dat ik in die 7,5 jaar bij veel nieuwe gebeurtenissen van Marco, Upstream of Marketingfacts aanwezig was.

Met camera.

“Als iemand een documentaire zou moeten en kunnen maken dan ben jij het wel. Jij moet zo veel beeldmateriaal van ons hebben. Ik weet nog dat je het openen van de eerste doos met daarin de eerste Marketingfacts Jaarboeken hebt gefilmd. De eerste Marketingfacts barbecue, de eerste Marketingfacts boottrip, de tweede boodtrip. Noem maar op.”

Klopt.

En daarom ben ik met Marco in gesprek over het maken van een documentaire over Upstream. Dat naast m’n lopende documentaire Hidden Champions, waarin ik 14 topondernemers interview die in hun eigen niche wereldmarktleider zijn.

Afgelopen vrijdag was de laatste SdL65 Upstreamborrel, en die kan ik natuurlijk niet missen. Om het rijden naar de borrel nog enigszins te kunnen verantwoorden wilde ik wel een proefopname kunnen maken bij Upstream, een interview met Marco dus.

In die proefopname zou het vooral gaan om te testen hoe het is om mijzelf als interviewer ook een microfoon (TRAM TR5) op te doen naast die van de geïnterviewde. En om wat cameraposities uit te proberen. Het installeren van de 3 camera’s, de Canon XF100 en 2 Canon 5D Mark 3’s, kostte me van ingepakt tot klaar om Marco uit de borrel te halen precies een halfuur. Daar sta je soms niet bij stil, maar die tijd ben je inclusief testen echt kwijt. Of je moet je in het zweet gaan werken, en daar heb ik natuurlijk ook weer geen zin in. 🙂

In de opbouw tijdens die proefopname, net voordat ik met Marco voor camera in gesprek zou gaan kwam een ander idee ter tafel…. Volgens mij kan dat ook erg gaaf worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven