Vandaag over tien jaar… start ik een lifelog

2024 05 10 – Klaprozen Berkel ter hoogte van Holmersweg 34

Vandaag over tien jaar… is het vrijdag 10 mei 2024 en loop ik een kleine twee uur met Lola (van 09:38 uur tot 11:26 uur om precies te zijn, ik maak altijd een foto van het beginscherm op m’n telefoon), langs de Berkel, door het drukke Keidagen centrum van Lochem, langs de Lochemse Tennisclub (LTC, waar ik weer lid ben geworden in oktober 2023) waar groundsman Bert op z’n trekkertje over baan 5 en 6 het gravel aanveegt en ik op baan 3 René Kollen met Jack baantje zie wisselen met Ido Zuur en zijn protegé zoals hij haar noemt (betekenis: iemand die in bescherming genomen en geholpen wordt), ze zien mij niet… en ik loop verder de Bosweg omhoog het bos in met Lola…

2024 05 10 – 23 koopappartementen Loem-Lochem.nl Nieuwstad Lochem

Vandaag over tien jaar… is het 19 jaar geleden dat ik m’n eerste blog post schreef en ontstaat er in dat bos het idee om nu een lifelog te beginnen, deze lifelog als persoonlijk dagboek met als publiek of doelgroep ‘de buitenwereld’ die dit ooit zal lezen, of zal vinden via Google. Een dagboek geschreven voor mezelf zonder drempels maar wel met de intentie dat het gelezen wordt. (Dus nog wel binnen bepaalde grenzen.)

Ik plaats dit dagboek 10 jaar in het verleden (dat op datum in het verleden schrijven kan in dit cms van WordPress, heerlijk) waardoor het niet als eerste blog post bovenaan m’n blog komt te staan zoals het zou zijn als bij een actueel dagboek in blogvorm. En dat doe ik omdat het voor potentiële klanten of andere vreemden niet meteen zichtbaar wordt, die kwetsbare kant van mij waarin ik me bloot durf te geven. Ik schrijf het met in het achterhoofd dat men dit zou kunnen lezen, maar ik promoot het niet omdat het misschien te persoonlijk kan zijn voor sommige mensen. Het geeft me daarin de vrijheid om me minder zorgen te maken over kabouters op m’n schouders of poortloze poorten.

2024 05 10 - Lochemerberg De Enk Lochem
2024 05 10 – Lochemerberg De Enk Lochem

Ik moet schrijven.

Vandaag over tien jaar… lees ik in de dikke pil van Cees Nooteboom – De danser en de monnik. Dagboeken 1970 – 1995. Ik lees ook de dagen van Jan Wolkers’ Dagboek 1970. Veel Karina genaai, waar je doorheen moet, een inkijk in de echte Wolkers.

Vandaag over tien jaar… is het vrijdag en ga ik met Lola en m’n jongste zoon Boris, die nog net 13 jaar is, een ijsje eten op het terras van GEP (Gelati e Panini). Boris neemt twee bolletjes, ik neem er geen, want vandaag over tien jaar heb ik een personal trainer Bart Arentsen bij Sports & Science en hou ik mijn dieet goed bij… en ik weet me dan ook te beheersen en ga gezellig naast Boris genieten van Boris en de drukke dag rond het kerkplein, want de Keidagen vrijdag (kidsdag in de tent) is een drukke dag voor Lochem, de vrije dag na de donderdag Hemelvaartsdag. Boris spreekt af met Julian en samen gaan ze de kermis over. Ik blijf zitten en let een beetje op een jonge vrouw naast me, alleen aan een tafeltje. Ik spreek haar niet aan, maar fantaseer er wel over. En ik geniet van m’n eigen observaties, want terraskijken is vaak het leukst in je eentje.

2024 05 10 Lola schuilt bij de GEP boom op het terras
2024 05 10 – Lola schuilt bij de GEP boom op het terras

Vandaag over tien jaar… ben ik met de Lichter Leven Podcast in m’n Jabra oortjes gestopt bij een zin van Jitske Kramer: een ontmoeting met een ander is een ontmoeting met jezelf. Die had ik wel als openingszin kunnen gebruiken. Maar goed. Als ik uiteindelijk terugloop met een zenuwachtig geworden Lola, kom ik haar voor Toko Loko weer tegen. We hebben oogcontact. En lopen allebei door.

Vandaag over tien jaar… ben ik om 15:30 uur thuis. En heeft Lola druk gras gegeten, want ze heeft vast iets verkeerds gegeten onderweg en gaat met zelfmedicatie aan de slag: twee keer braken en weer doorrrr…

Thuis hoor ik gerommel boven. Huh? Oh ja. Joep is gewoon thuis natuurlijk. Was ik even vergeten. Die zit de hele dag binnen, en vindt dat prima. Joep heeft van Kiki een zaterdagkaartje voor de tent kunnen kopen (Madelief’s kaartje). Ik hoorde van Ilja Radstake – die net als de moeder van Barber even kwam buurten aan m’n tafeltje “Hey, wat zit jij hier alleen!” Ja lekker toch? Heerlijk iedereen observeren. Mijn ding. – dat DJ Paul Elstak zaterdagavond in de tent gaat knallen. Ilja doet Creative Business in Enschede, waar Kiki, Monique en ik de open dag van hebben bezocht twee weken geleden. Zo’n te gekke opleiding! “Mijn richting is, en dat zul je wel leuk vinden: fotografie!” (Zo zei ze het exact.)

2024 05 10 – ForFarmers graanveld De Enk Lochem
2024 05 10 – Houten huis Zwiepseweg 120
2024 05 10 – Huize De Kieszak Barchemseweg 96 Lochem

Ik verstuur om 12:53 een mail naar info@Tribuut.nl over een betaling.

Goedemiddag, ik heb aanmaning gekregen voor Belastingjaar 2024, aanslagnummer, dagtekening aanmaning 23 april 2024.
Het is voor mij niet mogelijk dit bedrag in een keer te betalen.
Is er een mogelijkheid tot uitstel of in termijnen?
Hartelijk dank,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven