Vandaag over tien jaar… win ik van Kai

Vandaag over tien jaar… is het zaterdag 11 mei en heb ik Lola sinds lange tijd niet in huis, want die is de dag ervoor met Boris meegegaan omdat Monique Lola zo mist. Ik vertrek per elektrische fiets richting Barchemseweg om over te stappen op de Saab van Erik de Beus (67) met Bas van Harselaar en Klaas (78) om naar Zutphen te rijden voor de tennis competitiedag. We zijn er eerder dan de thuis spelende tegenstanders Sander (ging eerder weer terug, verloor van Bas), Robert (Private Equity), Bertran en Kai (oogarts in Gelre Ziekenhuis).

Vandaag over tien jaar… win ik de supertiebreak samen met Bas van Kai en Robert met 10-6. Na de wedstrijd rond 10:15 uur check ik meteen m’n whatsapp voor Boris… en ik blijk meerdere appjes te hebben ontvangen. Waar Boris bleef. Ook van Monique. Uitgelegd dat ik Boris nog om 09:00 uur heb geprobeerd te bellen, maar kreeg geen gehoor (ik hoorde later van Boris dat hij ‘m op de nachtstand heeft staan, goed om te weten, hij zet ‘m ’s nachts dus uit).

Ik speel als vierde man tegen Kai die geen raad weet met mijn slize en spin opslag, slaat er geregeld volledig langs. Ik mep ‘m van de baan met 6-1 en 6-3 (ik dacht nog dat we moesten wisselen, dat het 5-2 was, maar het was al afgelopen). Bij Kai schoot het op een zeker moment in de tweede set in z’n kuit. Ik gaf hem een banaan, en dat vond hij erg aardig van me. Dat gaf mij weer een goed gevoel.

De naborrel was gezellig, met wraps, kaasblokjes, poesta borrelnootjes en chips, voor mij. Vleesjes laat ik staan en dat deden meer mensen. Er was nog een leuke vrouwendubbel bezig die gewonnen werd door de Zutphense dames tegen Goor.

Thuis na de terugrit met de Saab van Erik de Beus en de elektrische fiets ga ik aan de slag met de kledingtassen van de jongens. Kiki is op dat moment bij mij met Lola, die niet meer verder wilde. Ik verhuis met vier IKEA tassen alle kleding van de jongens en nog schoolboeken in een Lidl tas en vier rugzakken. Boris komt rond etenstijd langs met Tom Vegelin en Hugo Hanhart. Op dat moment moet ik m’n volume minderen van Boris, die hard op de speakers staat voor Colours van The Black Pumas (die op de North Sea Jazz zondag komen, voorafgaand aan Mahalia en later Sting. Waar ik met Monique naar toe ga).

Ik eet twee Oosterse schijven vegan van de Albrecht Discounter Aldi (uiterste datum 7 mei, dus lekker opbakken nu) buiten op beide helften van een laatste witte bolletje brood. En buiten voor op het terras zie ik ineens Petra aan komen lopen met Knoet. Knoet helemaal opgewonden als hij me ziet. Altijd leuk! Met Petra heb ik het over een appje dat ik gekregen had van Tijmen, die vroeg over de vier bierflesjes die hij gevonden heeft in de fietstas van Nina. Ik uitgelegd dat dat inderdaad van Joep was, dat bericht gekopieerd en doorgestuurd naar Monique, die m’n bewoording niet zo gekozen zou hebben, anyway, eind van de avond kreeg ik een heel begrijpende app terug van Tijmen, die ook als ouder het zo goed mogelijk probeert te doen. Net als wij.

Ik duik de avond in met Knoet, beneden, met de iMac aan op de tv. Joost Klein is gediskwalifiseerd, het item van de dag, ook bij het NOS Journaal de opening en lang item.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven