VECTA viert 50 jaar

De Vecta, branchevereniging voor organisatoren van evenementen, concert- en theateractiviteiten, bestaat 50 jaar. De aftrap van het jubileumjaar werd dinsdag 31 januari gedaan door Voetbaltrainer Gertjan Verbeek en Vecta-voorzitter Chiel van Praag in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen.

Met de aftrap van het jubileumjaar en een feest voor alle Vecta-leden in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen, toont de Vecta dat de branche ‘alive and kicking’ is.

Voorzitter Chiel van Praag: “ Het vak dat onze leden vandaag de dag uitoefenen is in niets meer vergelijkbaar met 50 jaar geleden. Even een leuke locatie en een artiest regelen is niet meer voldoende. De markt wil totaalconcepten met toegevoegde waarde. Een evenement moet bijdragen aan de communicatie van een merk of een bepaalde boodschap overbrengen. Dat vraagt om een innovatieve kijk op het vak en creatief vermogen. Onze leden hebben behoefte om daarin te blijven groeien. Wij willen ze daarbij helpen.”

Van Praag vervolgt: “De theater- en artiestenbranche is sterk gereguleerd en geprofessionaliseerd. Auteursrechtenproblematiek, rendementseisen, arbeidsvoorwaarden, regels en wetten. Er worden steeds hogere eisen gesteld, door opdrachtgevers, artiesten, medewerkers maar ook door de overheid. Bijvoorbeeld: wat doet een danser als die niet meer dan 25 kilo mag tillen? Door al die regels en eisen is er een behoefte aan een sterke branchevereniging die als gesprekspartner optreedt naar gerelateerde organisaties en de overheid.”

In de afgelopen 50 jaar heeft de Vecta als branchevereniging voor de betere organisatoren van evenementen, concert- en theateractiviteiten, een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de branche. Zij ontwikkelde ondermeer het Vecta Garantiefonds, de meest uitgebreide evenementenverzekering op de markt. Een verzekering die houvast biedt voor zowel de organisatoren, de artiesten en de opdrachtgevers. De Vecta nam vele initiatieven en volgde ontwikkelingen op de voet. De Vectaleden zijn in die tijd veranderd van artiesten – en theaterbureaus naar full service organisatoren.

De komende jaren maakt de Vecta zich sterk haar leden te faciliteren in het beantwoorden aan de wensen en eisen van opdrachtgevers, marktpartijen en overheden. Onder het motto ‘Creativiteit als beleid’ wil de Vecta haar leden helpen op creatieve wijze met de uitdagingen in de branche om te gaan. Ook in de komende 50 jaar moeten volgens de Vecta opdrachtgevers en artiesten op vruchtbare en betrouwbare wijze evenementen, concerten en theateractiviteiten in kunnen zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven