Vrijwillige cameraman Stichting Levensportret

Sinds april ben ik gestart als vrijwilliger bij Stichting Levensportret en heb ik inmiddels acht videoportretten gefilmd. Gemiddeld drie keer in de maand ga ik als cameraman op pad naar een uniek levensverhaal van een uniek persoon die weet dat ze mogelijk snel zal sterven. En iedere keer ga ik houden van een voor mij tot dan toe onbekende persoon die ongeneeslijk ziek is.

Een prachtig proces om te ervaren, en dankbaar om voor naasten, familie, vrienden en vooral de persoon met het levensverhaal zelf te kunnen geven als afscheid bij het leven. Zodat het levensverhaal vastligt, ook voor (klein)kinderen die nog te jong zijn of zelfs nog niet zijn geboren. Wie was mama, wie was oma?

Een (gratis) levensportret als herdenking en viering van het leven, waar je zelf nog bij bent. Een video van doorgaans een uur tot anderhalf uur.

Op de homepage van stichtinglevensportret.nl wordt het alsvolgt omschreven:

“Jouw leven, jouw verhaal voor altijd vastgelegd”
Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen in Nederland te horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn. 100.000 vaders, moeders, opa’s, oma’s, dochters, zoons en geliefden die nooit vergeten mogen worden.

Stichting Levensportret geeft hen de mogelijkheid hun levensverhalen kosteloos vast te leggen in een professioneel videoportret. Als waardevolle herinnering voor hun naasten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven