VVOJ-conferentie De Macht van het Getal #vvoj13

De Macht van het Getal is de titel van de VVOJ-conferentie die gisteren en vandaag plaatsvindt in Zwolle, bij Hogeschool Windesheim. Twee superinteressante informatiedagen voor onderzoeksjournalisten, waarvan – helaas – alle informatie binnen de muren blijft van de congreslocatie, en niet op internet wordt gedeeld.

Waarom niet?

Bij de editie van 2011 in Eindhoven bood ik aan om, naast het maken van een korte compilatievideo van de ochtend, de keynote te filmen, want niemand minder dan onderzoeksjournalist Andrew Lehren van de New York Times stond op het podium. In een zaal vol journalisten en studenten was er één videocamera achterin de zaal die de keynote filmde: die van mij inderdaad.

Let op: Andrew Lehren is geen kleintje in de wereld van de onderzoeksjournalistiek. Zoals VVOJ-directeur Margot Smit al aankondigt in deze video: hij heeft alles gewonnen op het gebied van onderzoeksjournalistiek, op televisiegebied en voor de krant.

Google z’n naam eens, voor de grap – https://www.google.nl/search?q=andrew+lehren – dan krijg je het volgende overzicht te zien… en na z’n twitter, linkedin en nog twee journalistieke profielsites, wat staat er op nummer 5? Precies: de Vimeo video van de keynote van Andrew Lehren die ik in Eindhoven van ‘m gemaakt heb. En hoeveel moeite koste mij dit nou?

Ik blijf het opmerkelijk vinden dat zo’n congres nog steeds niet wordt gelivestreamd, en als daar geen geld voor is, dat er geen studenten te vinden zijn die dit op zich willen nemen. Of dat er geen (studenten)teams zijn die hier rondlopen met camera en handmicrofoon.

Er gaat op deze manier zoveel waardevolle content verloren die eigenlijk gedeeld zou moeten worden, omdat we daar allemaal beter van kunnen worden.

Mijn kop: ‘VVOJ-conferentie De Macht van het Getal #vvoj13’ heb ik om SEO redenen gekozen. Je wilt toch gelezen worden, aandacht, en waarschijnlijk komen via Google geïnteresseerden sneller met deze zoekwoorden bij deze blog post. Die wetten moet je ook kennen als journalist. Vind ik.

Oh ja, mocht je tot deze laatste zin gekomen zijn, dan is misschien de onderstaande video van de keynote van Seymour Hersh ook interessant, die ik in opdracht van De Dag van de Journalistiek in 2011 maakte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven