Waar sta ik in de video- en fotografie?

Zomertijd, tijd om met Joep bij Dudok de dag te starten met een doppio en een Fristie, tijd om boeken te kopen… en tijd om even stil te staan. Want de koers, hoe zit het daarmee? Heb ik met Punkmedia de afgelopen periode gedaan wat ik wilde doen, heb ik gedaan wat de klant wilde dat ik ging doen, zit er balans in de eigen producties en de betaalde klussen? Ben ik nog 150 procent gelukkig in m’n werk. En waar sta ik in de video- en fotografie?

Hoewel het lijkt alsof de tijd vliegt is het nog niet eens 5 jaar geleden dat ik mijn werk in de papieren/printproductie als hoofdredacteur van FZ verruilde voor die grandioze baan als hoofdredacteur internet bij highprofile.nl. Tot 2,5 jaar geleden, 1 januari 2008, was ik nog in vaste dienst bij een (overigens heerlijke, ondernemende) uitgeverij. Het lijkt eigen allemaal veel langer geleden dan het in werkelijkheid is. In deze afgelopen 2,5 jaar heb ik mezelf met een behoorlijk tempo geschoold in het vak van fotograaf en videograaf. In de punk-way inderdaad: do it yourself. Is het belangrijk om te weten waar ik sta in de video- en fotografie? Wat mijn niveau is, wat mijn expertise is, mijn ding? Ik kan mezelf in m’n biootje wel heel stoer uitleggen als iemand die niet in hokjes denkt, nergen labels op wil plakken etcetera, maar jep, ook ik heb net als ieder mens behoefte aan houvast, bevestiging en komtie respect.

In de zomerperiode ga ik eens fijn uitzoeken, nee ik heb het antwoord nog niet inderdaad, waar ik sta in de wereld, wie ik ben en wat ik wil.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven