Waarom video maken met HDDSLR (2)

Philip_Bloom_220

Philip Bloom volg ik al een tijdje, een jaar ongeveer. Hij is een pionier op het gebied van ‘making film’ met een HDDSLR camera als de Canon EOS 5D MarkII. In deze video legt hij uit waarom en hoe deze camera zo snel zo ontzettend populair is geworden bij veel videografen, en voor diegene die nog niet wakker zijn geworden hoe deze camera in de toekomst alle vorige videocamera’s doet vergeten. Ook de in en uitzoom met deze camera’s wordt steeds beter en beter met al de equipment die om deze camera’s heen worden gefabriceerd (want dit is een booming market, de HDDSLR-videobusiness). 

Mocht je een fotograaf met een fotocamera zien die opvallend veel bewegingen volgt met z’n camera dan heeft deze fotograaf het begrepen en is-ie dus aan het filmen.

Als je ‘m nog niet hebben gekocht en wel deze ruim 20 minuten durende monoloog van Philip Bloom helemaal hebt uitgezeten (en je de camera eigenlijk al gekocht hebt, je moet ‘m alleen nog aanschaffen) dan ben je er nu dus ook al zeker van dat je enthousiast genoeg bent om (ooit) te gaan filmen, naast je fotografie. Doen! 

Oh ja, op het eind van de video geeft Philip Bloom nog even wat insteltips: zet je beeldstijl op neutraal, draai je scherpte helemaal naar links (naar 0), je contrast helemaal naar links (naar 0) en je verzadiging twee stops naar links van het midden (naar 2 dus)… Ach Philip, laat dat nog eens zien.

De filmer van het interview krijgt een lesje van Philip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven