Wat is je plan? Hoe ga je groeien?

“Wat is je plan? Hoe ga je groeien? Je kunt doorsukkelen, hap-snap business blijven doen, maar je moet een plan maken… Dus ik vraag het nog een keer: Hoe ga jij groeien?”

Pfoe.

Het liep tegen het eind van de zaterdagavond, tijdens dit private diner van Monique’s zus Carla die vandaag 40 is geworden (waarover ik gisteren trouwens ook al schreef), ik weet eigenlijk niet goed wat de aanleiding was voor dit vragenvuur, maar ik vond het wel prettig. Het was een soort wake-up call.

Of ik al iets geregeld had voor m’n pensioen. Ik, Punkmedia, pensioen. Ik ben er de laatste tijd inderdaad mee bezig, hoorde ik mezelf zeggen en dat klopt ook.

Vanaf die avond, dat gesprek, ben ik me ineens veel verantwoordelijker gaan voelen, voor veel… voor m’n kinderen, voor Monique, voor m’n werk, m’n leven…

Weg met die aanwaai-instelling, stel jezelf pro-actief op en ga op zoek naar jouw kracht. Neem het heft weer in handen. (Ik heb het tegen mezelf.)

Ik heb zin om te groeien, om een plan te maken, om dingen achter me te laten, weg te gooien en opnieuw te beginnen… en iets af te maken.

De tip hiervoor is weer: op tijd naar bed, en niet te veel willen.

Carla, van harte gefeliciteerd met je 40ste verjaardag! En bedankt voor die onvergetelijke private diner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven