Wentink Events organiseert dinnershow voor VluchtelingenWerk Nederland

Wentink Events en Martinair partyservice organiseren op vrijdag 10 februari 2006 in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland het Banenoffensief dinnershow in Studio 21 Hilversum. Tijdens deze feestelijke avond ontmoeten ruim 750 vluchtelingen, werkgevers en gemeenten elkaar op een bijzondere manier: aan tafel bij Novomundo.

Frank Wentink: “Ik wilde samen met Martinair partyservice wat doen aan het onbegrip tussen verschillende nationaliteiten in de samenleving. In onze show hebben we tientallen medewerkers afkomstig uit talrijke landen aan het werk. Het is een beetje het onbekend, maakt onbemind principe. Ik verwacht als we de topmensen van grote bedrijven en overheidsinstellingen op zo’n avond kennismaken met een nieuw arsenaal aan talent dat zij een ontdekking doen. De vluchtelingen ontdekken de bedrijven waar ze kunnen solliciteren. Ik vind dat een goed doel.”

Onder de genodigden zijn o.a. Ruud en Ria Lubbers, staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Arie Kraaijeveld (Ambassadeur Banenoffensief en oud-voorzitter van
werkgeversorganisatie FME-CWM). De grote galadinnershow wordt gesteund door Wentink Events en cateraar Martinair Partyservice door deze avond, de show en het diner, kosteloos aan te bieden.

Eerder besloot Wentink Events haar voorgenomen Fundraising Gala (26 juni 2005) voor Azië uit te stellen tot 2006. Dit was geen afstel van de plannen, maar een aanpassing ten goede omdat er nog zoveel andere projecten de hulp en steun verdienden. Poppenspeler Aad Peters – die ook wel bekend werd als de artiest achter de brutale interviews van zijn gekke vogel Sir Geoffrey in de Henny Huismanshow – bracht VluchtelingenWerk directeur Eduard Nazarski, Ria Lubbers en Frank Wentink met elkaar in contact. Het gevolg is de uiteindelijke bestemming van de fundraising: een galadinnershow op 10 februari waar vluchtelingen en grote ondernemers met elkaar kennismaken.

Galadinnershow
Behalve de Novomundo-show, waaraan de huidige cast en gastartiesten zoals voormalig Idols zangeres  Hind Laroussi belangeloos zullen meewerken, zal het programma ook een informatief karakter krijgen. In het onderhavige programma-onderdeel zal vooral aandacht worden besteed aan de in Nederland verblijvende vluchtelingen en in het bijzonder het project Banenoffensief.

Het banenoffensief Vluchtelingen is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland, Stichting Emplooi -werk voor vluchtelingen-, Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). De vier organisaties leveren extra inspanningen om vluchtelingen aan het werk
te helpen, zo nodig via scholing, stages of werkervaringsplaatsen. Het Banenoffensief dinnershow brengt met dit doel vluchtelingen, bedrijven, instellingen en gemeenten bij elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven