Daphne Channa Horn | Canon EF 50mm F/1.4 USM

Daphne 980

Mijn naam is Daphne Channa Horn en #mijnlens is op dit moment in reparatie. AU! Ik mis hem.

Als sociaal documentair fotograaf kan ik niets anders dan de 50 mm standaardlens liefhebben. De beeldhoek ligt tussen  45 – 48 graden en dat komt het meest overeen met ons blikveld, het menselijk oog. Daarbij vind ik het de ultieme reis en reportage lens.

Op de Fotoacademie werd deze me aanbevolen en het heeft tijd en inspanning gekost om er aan te wennen en te leren liefhebben. Je compositie bepalen met naar voren en achteren lopen is even iets anders dan aan je zoomlens draaien. Na een ruim 1 jaar stoeien wil ik hem nooit meer kwijt.

Snel, licht, handzaam, lichtgevoelig, goede prijs kwaliteit en de mogelijkheid te laten repareren.

Ik heb de lens in San Francisco gekocht voor 469 dollar. daphnehorn.nl

daphnechannahorn-mijnlens1 980 1

daphnechannahorn-mijnlens-2 980 2

daphnechannahorn-mijnlens-3 980 3

2 gedachten over “Daphne Channa Horn | Canon EF 50mm F/1.4 USM”

 1. Robbie Veldwijk

  Erg mooie lens is dit inderdaad! Nog weer eentje die wel op mijn lijstje zou kunnen passen! Maar wie weet ooit…

  Leuk verhaal geschreven!

 2. Een hele goeie lens!!
  Zeker in de prijs/kwaliteitsverhouding!!
  Dit was mijn eerste lens met een vast brandpunt en hogere ichtsterkte. Het was wel even wennen het werken met de voetenzoom ipv de motorzoom in de lens.
  Gebruik hem vooral op de Canon EOS 5D MKII en af en toe op de 50D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven