Hermine Lipke | Canon EF 135mm f/2.0

Ik werk fulltime als bruidsfotografe voor Mon et Mine (www.monetmine.nl). Samen met mijn partner Ramon Snellink maak ik per jaar zo’n 50 hippe, moderne en emotionele bruidsreportages.

Mijn favoriete lens is met voorsprong de Canon 135mm f2.0 L. Ik had eerst een 70-200 f2.8 lens, maar die was zo zwaar dat ik hem eigenlijk liever niet meenam naar mijn werk als bruidsfotograaf. Het voordeel van de lens is dus dat hij licht is, lichtsterk is, stevig gebouwd is en daarnaast ook nog eens prachtige bokeh geeft. Ik heb hem standaard op mijn 5DmkII-body zitten. Wel moet ik zeggen dat ik altijd met 2 bodies tegelijkertijd werk. De ene camera heeft een 24 of 50mm L-lens en de andere camera dus mijn 135. Prijs: ca 960 euro, inc BTW.

2e plaats: 50mm f1.2

3e plaats: 24mm f1.4

Bruidsfotografie Mon et Mine Hermine-1

Bruidsfotografie Mon et Mine Hermine-2

Bruidsfotografie Mon et Mine Hermine-3

3 gedachten over “Hermine Lipke | Canon EF 135mm f/2.0”

  1. Heerlijke lens idd 🙂 Leen hem altijd met plezier van Alain voor fotografie! Superscherp, contrastrijk, F2, toppertje.

  2. @robbie dankjewel! Ik heb natuurlijk wel even mijn best gedaan om een paar mooie pics uit te zoeken 😉

    @jeroen idd! Ik zou hem gewoon lekker zelf kopen joh 😉 Maar als je hem standaard kunt lenen is het natuurlijk ook niet verkeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven