Mijn 12 favo cameragear YouTubers

 

Jaren geleden volgde en keek ik ter inspiratie en informatie guys als Chase Jarvis, Philip Bloom, Zack Arias en Vincent Laforet. Dat waren toch wel de vier. Maar nu helemaal niet meer, niks, ja Philip Bloom komt nog dagelijks langs in m’n Instagram Stories, maar dat telt niet.

Hoe zoiets kan verschuiven, verbaast me wel.

Ik ben de laatste weken ’s avonds bijna continu – nee, maar minstens 1 tot 2 uur per avond – op Youtube videoreviews van camera’s aan het kijken van: de Panasonic GH5 maar vooral de Fujifilm X-T2. Ik sta op het punt om die te gaan aanschaffen, maar iets houdt me tegen.

De X-T2 is een vrij nieuwe camera met een heel ander systeem dan ik gewend ben: het is geen fullframe DSLR als mijn Canon 5D Mark4, maar een mirrorless systeemcamera met een veel kleinere sensor.

Wha ever.

Ik ben er nog niet uit en ik kijk nog even door.

Mijn favoriete youtube channels voor reviews zijn nu deze jongens en 1 meisje.

1. Theoria Apophasis >>
Nikon en Fuji – tattoo guy, angry photographer, owned everything en lacht iedereen uit. Gaat alleen voor kwaliteit. Weet alles! Over fotografie, geen video-expert helaas. Oplaat gewoon 6 video’s per dag, ruwe cut no edit.

2. Peter Gregg >>
Canon, Sony en Panasonic. Weet heel gedetailleerd en heel veel, en is gewoon TE GEK. You gotta love this man.

3. Jared Polin >>
Canon, Nikon, Sony, alles.. Gewoon gaaf, lachen en erg goed.

4. TheCameraStoreTV >>
Alles, leuk, betrouwbaar, goede reviews, veel out in the field doing it reviews, persoonlijke voorkeuren, goede reviews on video

5. Max Yuryev >>
Onderzoekt alles tot in de puntjes. Vergelijkt goed. Geen persoonlijk ‘gevoel’ bij alleen.

6. Chelsea and Tony >>
Kijk ik steeds minder, kan hem gewoon niet zo goed hebben, moet ik uitschakelen, weet ik.

7. Ed Ricker Vlogs >>
DJI Mavic Pro en andere drones. Geweldig leuke jongen, ik geloof ‘m in alles.

8. Three Blind Men and An Elephant >>
Om de twee dagen goed te hebben, maar val er ook vaak bij in slaap, je snapt waarom… Wat een stem! Zit aan de philosophical site van video maken.

9. iPhonedo >>
Lekkere schreeuwerd die vaak gelijkt heeft. En mij kan overtuigen om geen GH5 te kopen. Ga erg door ‘m twijfelen, en dat voelt goed.

10. The Art of Photography >>
Supervent. Vertelt lekker vlot, deelt veel, geeft goede tips.

11. Matt WhoIsMatt Johnson >>
Te gekke videographer, eerlijk, geweldig om te volgen.

12. Dustin Abbott >>
Bit too serious, maar ik ben door hem overtuigd geraakt de Canon 5D Mark 4 TOCH aan te schaffen, ondanks veel kritiek (op 4K video ding).

EN Casey Neistat natuurlijk, maar die valt hier een beetje buiten.

Was ‘m, doe er je voordeel mee!

IEMAND NOG GOEIE AANVULLINGEN? LET ME KNOW.

Waarom geen GH5 (nog)? Autofocus problemen en Image Stabilization zorgt voor een links naar rechts ping pong beeld. So far.Over Henk-Jan Winkeldermaat | Punkmedia

Was journalist voor De Gelderlander, FZ, Reed Elsevier en High Profile.
Schrijft, fotografeert en filmt met Punkmedia sinds 2008 voor corporate clients.

Video’s op Vimeo >>
Foto’s op Flickr >>

Initiatiefnemer van
Mijnmoment, een blog met duizend+ levensverhalen
Blochem, een blog over Lochem

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Contact

Punkmedia
Tramstraat 22
7241 CJ Lochem
06 3456 3684
info@punkmedia.nl

4 gedachten over “Mijn 12 favo cameragear YouTubers”

 1. Over de Fuji XT2: Hele mooie compacte fotocamera. Maar is het net niet voor 4K video.

  Ik heb de GH5 en de XT2 intensief bekeken en dan blijf ik toch weer twijfelen als ik zie dat Canon mogelijk met een 6DmkII komt, met mogelijk:
  Full Frame, WiFi, NFS, Dual SD card slots, Articulating Screen (volledig uitvouwbaar), 4K video en…Dual Pixel Focus systeem (het beste op de markt), High ISO range.

  Een paar grote gemakken: EF lenzen passen allemaal, LP-E6N batterijen, stevig, stofdicht, watervast. Kortom; werkmachine naast mijn XC10 die 100% aansluit.

  Ik wacht nog even en blijf hopen op een wonder. Kom op Canon!

  Het voordeel: Ik heb geen haast. Ik heb alles om goede foto’s te kunnen maken en HQ 4K video.

  Een goede DSLR camera bied wel de mogelijkheid om met verschillende lenzen te werken en dat is gewoon heel erg fijn. Bij Panasonic en Fuji moet je weer om en alles dubbel in de tas gooien als je al met Canon werkt.

  Die specs met elkaar vergelijken is heel leuk. Dagelijks komen de vlogs met tien tegelijk binnen (of meer), maar die sla ik allemaal over. Dat is ook exact de reden waarom Philip, Vincent, Zack en zoveel anderen daarmee gestopt zijn. Het is een grote ratrace en niet meer bij te houden zo snel komen er nieuwe modellen op de markt. Deze mannen zijn naar een veel hoger segment in de markt gegaan en laten hun basis geheel achter zich. Ze focussen zich op werk en inkomen.

  Alleen de Youtube gearheads die ze toegestuurd krijgen (of lenen) doen de reviews, voor de aandacht. Leuk, maar je koopt er niets voor en het blijft vaak Apple’s met PC’s vergelijken, camera met camera of lens met lens. Je kunt je failliet gaan als je alles koopt…koopt…koopt.

  Maar wat echt telt is wat je ermee doet. Mooie beelden maken en mensen blij maken. Blijf bij je basis. Rust in de tent en ontwikkel je skils. Er is altijd weer leuk nieuws op dat gebied om te leren en die tools worden in een veel rustiger tempo ontwikkeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven