Mijn camera’s

Op het vlak van camera’s weet ik sinds jaar en dag precies wat ik wil.

Dat begon in oktober 2003. In Nijmegen. Daar kocht ik bij die fotozaak aan Plein ’44 m’n eerste DSLR. De eerste betaalbare digitale spiegelreflex camera: de Canon EOS 300D inderdaad. Blind besteld twee weken voordat ie werd geshipt.

De 5D volgde al snel in 2005, ook in de eerste week van verschijnen. Ook in Nijmegen gekocht, bij die zaak aan de Burchtstraat.

De 5D mark2 liet iets langer op zich wachten, en dat had een reden. Voor fotografie was ik inmiddels geswitched naar de 1Ds mark3 en de 1D mark3, later de mark4 en voor video in 2008 de Canon XL-2 (my god!!!) en in 2009 de XH-A1.

De revolutionairy 5D mark2 was in 2008 al op de markt, maar ik kocht ‘m pas in 2010, twee stuks, die ik vervolgens beide twee jaar later inruilde voor twee 5D’s mark3.

HJ FOTOGRAFEERT 4

De 5D mark3!!! Daar heb ik veel plezier van heb gehad. 4 mooie jaren sinds 2012. Heel veel mooie producties mee gemaakt, fotografie en video.

Eigenlijk stonden die 7 jaren sinds de 5D mark2 in 2010, de mark3 in 2012 en dit jaar de 5D mark4 voor mij in het teken van optimaal combineren van mijn manier van werken: met video en fotografie in 1 camera.

Dan eindelijk, na jaren genieten, Youtube video’s kijken, reviews lezen, uitzoeken en wachten heb ik dit jaar ook een drone gekocht. Nu pas. Ik heb er lang op gewacht, maar hij kwam: compact zoals ik ‘m wilde hebben: de DJI Mavic Pro.

Hij zou in oktober vorig jaar al bij Cameratools binnenkomen, maar uiteindelijk heb ik ‘m pas in februari kunnen halen. En ook dit is een voltreffer. Een verslavende camera.

En dan binnenkort….

HJ FOTOGRAFEERT 5

Binnenkort krijg ik een mailtje / telefoontje van Cameratools dat-ie er is, de camera waar alle videomakers op hebben zitten wachten: de Panasonic Lumix GH5.

En ik heb nog nooit zo getwijfeld. En zoveel reviews op Youtube gekeken. De autofocus schijnt nogal inferieur te zijn, en dat is JAMMERRRRRRR… maar goed dan gebruik ik voor die beelden de Canon 5D mark4 met z’n superieure Dual Pixel AF.

Ik neig er toch naar, ondanks de autofocus issues, om de GH5 met 1 of 2 lenzen aan te schaffen. Wat een mogelijkheden deze camera biedt is echt ongelooflijk… en die prijs!!! Voor 2 GH5’s haal ik 1 Canon 5D mark4.

Anyway, ik ben er (toch) wel weer uit. Als ze bellen spring ik in de auto. Op naar de Paramariboweg in Apeldoorn.

En by the way: deze Peter Gregg (ik ben fan, dat begin van die video’s: KOSTELIJK) legt het op zijn slow movement manier uit wat de instellingen moeten zijn voor een goede autofocus op de GH5.

Thanks Peter!!!

 Over Henk-Jan Winkeldermaat | Punkmedia

Was journalist voor De Gelderlander, FZ, Reed Elsevier en High Profile.
Schrijft, fotografeert en filmt met Punkmedia sinds 2008 voor corporate clients.

Video’s op Vimeo >>
Foto’s op Flickr >>

Initiatiefnemer van
Mijnmoment, een blog met duizend+ levensverhalen
Blochem, een blog over Lochem

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Contact

Punkmedia
Tramstraat 22
7241 CJ Lochem
06 3456 3684
info@punkmedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven