Photomast John Sinderdinck

Voor een opdrachtgever in Arnhem ben ik stad en land aan het doorkruizen om foto’s te maken van mooie, nieuwe, bestaande en oude wijken, industrieterreinen, binnensteden, dorpspleinen, retailstraten, transformatie woningen in industriële oude panden… koop, vrijsectorhuur, sociale huur  noem maar op. Topklus.

Om hoogtefoto’s te maken kan ik een drone gebruiken, maar dat trekt te veel aandacht, kost te veel tijd en is in wezen ook niet geoorloofd (lees: mag niet). Nu heb ik voor die opdracht zelf een 4 meter hoge boompole aan elkaar geklemd, met een Røde boompole geluidsarm van drie meter op een Manfrotto monopod van 1 meter, maar die was aan vervanging toe… of eigenlijk viel m’n camera – m’n Leica Q2 – er vanaf (gelukkig in de auto op de achterbank en niet van 4 meter hoogte – op m’n hoofd).

Dus werd het tijd voor een echte professioneel alternatief, de enige echte Photomast. Vrijdag was de camera ‘gevallen’, zaterdag en zondag was het nog mooi weer en had ik er eigenlijk op uit gewild om nog meer zonnige foto’s te maken (een van de voorwaarden: zonnige foto’s, andere voorwaarde: blad nog aan de bomen, lees: haast maken) maar ik durfde het niet meer aan met m’n ‘oude’ boompole. Is toch ruim 5 duizend euro op 4 meter hoogte.

Maandagochtend meteen met John – Photomast – Sinderdinck uit Heteren gebeld om een 4 meter hoge fotomast aan te schaffen, maar hij wist me al snel te overtuigen van de meerwaarde van extra 2 meter. Ik naar Heteren en daar koop ik niet alleen een fantastische fotomast van 6 meter, maar ontmoet ik ook een gedreven ondernemer en een oud-fotograaf met prachtige verhalen…

John, ik kom snel weer eens koffie doen!

Beluister daarvoor m’n podcast op Spotify >>

Hierboven m’n eerste testfoto op 6 meter, bij Photomast voor op het industrieterrein van Heteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven