16 jaar bloggen

Henk-Jan Winkeldermaat bij Amzaf 2017 door Bas Boerman
Foto: Bas Boerman

10 mei 00:52 uur, PRECIES 16 jaar geleden publiceerde ik m’n eerste blog post.

Ik ga ‘m gewoon copy-pasten (het origineel bestaat al niet meer… want web-log.nl van toen nog Ilse Media is al lang niet meer, maar gelukkig is er het WAYBACK Machine internet archive waar ie nog staat, HIERRRR>>

Met de kop: FZ gaat bloggen.

Ik was 16 jaar geleden hoofdredacteur bij Reed Business voor het eventblad FZ, ik had al een aantal jaartjes een goed lopende nieuwsbrief (Mijnmoment – toen nog Magic Moments – was net twee jaar oud en van een veel kleinere omvang dan nu) en deze move van mij een blog te starten bracht een schokgolf teweeg binnen de uitgeverij.

Binnen een week had ik allerlei enthousiaste collega-journalisten en minder enthousiaste uitgevers aan m’n bureau staan. Weet je nog, Richard Kok? Heerlijk.

Anyway, komtie:

FZ gaat bloggen!

Niet dat het nodig is, niet dat het enig doel dient, nut heeft of zingeving geeft en niet dat er ook maar iemand in de eventbranche op zit te wachten, maar ach… een begin is gemaakt met misschien wel de eerste Nederlandse versie van de weblog van de eventbranche.

Een initiatief, ja mag ik even, van Henk-Jan Winkeldermaat, hoofdredacteur van FZ, en aangejaagd door Diederick van Eeden tijdens een etentje op de negende mei in 2005. (Diederick gaat een feestje doen bij Wijnfort Lent – waar uw hoofdredacteur is het alweer 12 jaar geleden heeft gewerkt – en ging die middag even met de klant een kijkje nemen. Klant enthousiast… natuurlijk.)

Iedereen die wat dan ook te melden heeft kan dat op dit platform doen. (Stuur me dan even een mailtje.) Serieus getinte reacties en opmerkingen worden niet verwijderd, ook niet aangemoedigd: het moet wel leuk blijven. Gal spuwen, azijn pissen, het kan, maar écht leuk is ’t niet.

Geef mekaar ‘ns een tip, of een compliment… ach zie ook maar. Maar geef ook meningen, nieuwtjes, bijeenkomsten door… belevenissen. Als het echt te bont wordt grijp ik in. (Mij is niet snel iets te bont.)

Een weblogdingetje opdat we met z’n allen lekker in de eventbusiness bezig blijven. Met elkaar, voor elkaar, onder elkaar en door elkaar. Een soort FZ Brancheborrel dus, maar dan in blogvorm.

Dus lieve mensen, maak er wat van… elke vrijdag in de FZ Nieuwsbrief besteed ik kort aandacht aan eventbranche.web-log.nl. Dat je het alvast weet.

Succes! Henk-Jan.

foto 1 en 2. De brainstormsessie met Diederick van Eeden waar dit idee werd geboren op een bodempje van mihoen, sugersnaps, kabeljauw, limoensnippers, vanille-ijs, aarbeien, AH-rosé en tegen tienen een Glenrothes uit 89 (Diederick moest nog van Nijmegen terug naar Wassenaar en kreeg uiteraard enkel kruidenthee).
foto 3. Van Eeden rijdt zijn Van Eeden mobiel (‘for the time being even de leasebak meegenomen’) tegen tienen het asfalt op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven