Drempel laag bloggen

De lat moet hoog, de doelgroep moet bediend worden met hoge kwaliteit content. Jij bent de expert die gevolgd moet worden.

Dikke gaap.

Hoe vaak ik mezelf dit niet heb wijsgemaakt. Dat je blogt voor je lezers, dat je je niche moet zoeken en daar de beste in moet worden.

Het verkrampt me. Dus dat doe ik niet meer, heb ik met mezelf afgesproken.

Over ik, me en mezelf gesproken, even een dingetje dat ik vandaag van Marco Derksen aan onze keukentafel hoorde. Marco volgt sinds 2008 (toch?) op een bepaalde technologische manier (Coosto) hoe vaak in de sociale media de volgende samenstellingen van woorden voorkomen ‘ik ga’ ‘ik doe’ ‘ik ben’ en nog wat ikjes. Wat blijkt: het hoogtepunt van het gebruik van deze samenstellingen op twitter, facebook etc. was in 2012 op z’n hoogste punt, en daarna is de lijn gestaag gaan dalen. Na 2012 worden we in de socials minder persoonlijk. Ik heb dat met Mijnmoment ook gemerkt, maar dat is weer een ander verhaal. Doe er mee wat je wilt, het schoot me even te binnen.

Waar was ik.

Oh ja, het is vandaag precies 12,5 jaar (en 4 dagen) geleden dat ik begonnen ben met bloggen. Op 10 mei 2005. M’n originele blogpost kan ik niet meer vinden, want ik ben gestart bij het ter ziele gegane web-streepje-log van Ilse Media. Maar de blog post “Bloggen in de branche” vond ik nog, geplaatst op de 29 augustus 2005, de dag voordat ik voor het eerst offline kennis maakte met Marco Derksen en Frank Meeuwsen (die meteen een lift mee naar huis kreeg, vanaf het Amsterdam New Media Institute (ANMI). Deze blog post dus, met daarin ook Hans Mestrum >>

Anyway…

Als ik de drempel om te bloggen laag hou, hou ik het wel vol. Dat is een beetje de strekking. Bloggen is laagdrempelig, niet nadenken over wat je gaat schrijven, maar schrijf, schrijf, schrijf… Dat is volgens mij echt het geheim: drempel laag bloggen.

Wat Frank Meeuwsen zegt over de fantastische term BLOGDRIFT, lees het hier >>

En wat Frank jaren geleden op camera tegen me zei: “als Jack Karouac gewoon maar gaan zitten en rammen. Dat is het fijnste wat er is.”

Vaak zonder clou, met een lekker tempo, en de drempel altijd laag.

En dan gewoon een selfie als foto erboven…

En een video met Steve Jobs onderin, omdat iemand net precies een retweet van Jan Willem Alphenaar uit 2013 van me heeft geliked met deze video erin.

Publish


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven