Een nicheblog of juist onbegrensd bloggen?

Wat is nou sterker? Een nicheblog of een onbegrensd blog?

Antwoord: een onbegrensde nicheblog.

Ik las net de eerste regels uit een bio van een blog. In de inleiding stond de uitleg van deze blog, het ging over één zeer specifieke interesse. Tenminste dat dacht ik.

Toen ik dat las, dacht ik: hé wat verfrissend, een nicheblog specifiek over dit onderwerp. Als ik iets over dit onderwerp wil weten moet ik dus daar zijn. Dit interesseert mij, deze blog MOET ik volgen, want dit is een expert dit gebied. Waarom zou hij er anders zo graag over bloggen?

Toen ik de rest las was dat krachtige signaal weg. Hij had nog een specifieke interesse. En vooral bij ‘en wat me verder allemaal interesseert’ haakte ik definitief af. Of verloor ik mijn grote interesse. De expertstatus was weg.

De brug naar mezelf.

Volgens mij is het dus sterker als ik specifiek over 1 diepe niche een blog maak.

Dus niet over ‘fotografie’ maar over ‘afwijkende portretfotografie waarin de grenzen van de mainstream portretfotografie worden verkend en overgestoken’. Iets wat mij erg boeit, waar ik veel over wil lezen en leren, waar ik diep in wil duiken, waarover ik eigenzinnig wil bloggen en wat ik graag wil delen. En dan over niets anders. Dus niet ook over eventfotografie, wat me ook interesseert.

En niet een blog over ‘video’ maar een blog over ‘het maken van video’s die de kracht van kwetsbaarheid laten zien, met oog voor gemeende interesse, vakmanschap en professionaliteit’. En ook hierbij is dit precies ‘mijn ding’. Want ik moet het wel menen, het moet ‘mijn ding’ zijn.

Bas, hoe pakken we dit goed aan?

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven