Hoe ik blog tegenwoordig… laagdrempelig

Wat ik doe in m’n nieuwe vorm van bloggen? Heel simpel, heel laagdrempelig.

Een ‘nieuw bericht’ openen, meteen een ‘Uitgelichte afbeelding kiezen’ uit een m’n chronologische mappen (map op jaar-maand-dag-uitleg) en uploaden als nieuwe media… vervolgens een foto-onderschrift verzinnen om dit moment te documenteren. En een foto-onderschrift wordt meestal al tikkend verlengd tot blog post.

Een nieuwe manier van bloggen, voor mij. Meer documenteren van momenten, minder informatie-overdracht waar m’n lezer iets aan zou kunnen hebben. Dus weinig SEO resultaatgericht, maar gewoon meer een dagboek met momenten uit m’n normale leven.

Precies zoals Erik Visser het zegt, blogger en vlogger van het eerste uur, in een reactie gisteravond onder een recente blog post.

Hallo Henk-Jan, word er ook erg blij van om je steeds in mijn rss feeds tegen te komen. En ken het gevoel goed. Als er één constante was door de jaren heen was het bloggen om allemaal redenen, in allerlei contexten en onder nog meer namen. Het is blijkbaar iets dat ik doe. Denk dat het me helpt het letterlijk en figuurlijk op een rijtje te houden 🙂

Nu nog druk bezig met oude blogs die kapot zijn gegaan (door de immer voortschrijdende technologie) om te zetten (1000+). Vind het heerlijk om daar lekker voor te gaan zitten en wat meters te maken zonder haast. Misschien is het ook de levensfase, maar word er steeds blijer van. Voor mij functioneert het als een soort van dagboek waar mensen toevallig mee kunnen lezen.

Waarop ik na een halfuur reageer (ik krijg een mail als iemand op een blog post heeft gereageerd, handig)…

Wel leuk om te weten dat jij een van de weinigen zal zijn die al mijn achteruit blog posts zal lezen via RSS, want ik zal er geen aandacht aan besteden on the socials. Dat is puur voor mezelf, Google zal er ook weinig mee doen, vermoed ik.

En oude blog posts ben ik ook aan het ‘overplaatsen’ naar deze…. moet van mezelf. En heeft met leeftijd te maken, dat weet ik zeker. Voor mij is het ook een dagboek. Documenteren van beelden, met tekst. Maar niet met een diepere betekenis, of met een boodschap of lessen of tips. Dit heb ik op deze dag gedaan, en in mijn geval, dit heb ik op deze dag gefotografeerd of gefilmd. Love it. En zeker ook fijn als mensen meelezen en het waarderen. Thanks.

Publiceren.

Zoals Erik al blogt: Alles komt goed.

En Erik is een trouwe mijnmomenter >>

Die documentaire is er overigens nooit gekomen. Zoals dat soms gaat.

1 gedachte over “Hoe ik blog tegenwoordig… laagdrempelig”

  1. Mooi hoe onze kleine uitwisseling weer spontaan tot een blogpost leidt. Die flow van jou is aanstekelijk en blij makend 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven