Hoe laat publiceer je een blog post?

07:00 uur, 08:00 uur, 11:00 uur, 13:00 uur, 16:00 uur, 20:30 uur of 23:00 uur. Doe het op een van deze tijden, maar doe het vooral IEDERE DAG.

07:00 uur, het is verslavend voor je lezers. Geen moment later, want dat laten ze je weten.

08:00 uur, veel lezers reizen per trein, zitten in de file of hebben andere wachtmoment rond deze tijd. Misschien wel het beste moment. Wel een beetje hapsnapperig.

11:00 uur, dit is mijn favoriete moment, ook heel praktisch omdat het me meestal wel lukt om voor dit moment wat te hebben geschreven. Voor lezers een goed vast moment om even wat te lezen.

13:00 uur, na de lunch starten met jouw blog post. Heerlijke oppepper!

16:00 uur, inkakmoment, werken lukt niet meer, lezen wel en voor thuis bij de kinderen is dit het koffie of thee-moment voor jezelf: lezen dus.

20:30 uur, kinderen op bed, 8 uur Journaal live gekeken en nu even – tijdens de commercials – bijlezen.

23:00 uur, jouw lezers maken op dat moment of een halfuurtje eerder hun rondje langs de velden. Onder de aandacht brengen die blog post (via twitter, of Facebook).

Ieder mens is uniek en heeft z’n eigen ritme. Wil je lezers aan je binden: welke tijd je ook kiest: KIES EEN TIJD, een vaste tijd.

Herhalen van je tweet om je blog post onder de aandacht te krijgen mag tegenwoordig weer van de FIFA.

Ik heb vaak de neiging om mezelf en m’n stukken niet te veel te promoten… ‘mensen die me volgen, lezen me wel, ik hoef mezelf niet extra te laten gelden’.

Arrogant, kwam ik achter. Te denken dat men mij zo belangrijk vindt, dat ik mezelf niet meer hoef te melden. Nee, in wezen vindt niemand mij belangrijk. Vindt ook niemand jou belangrijk. Wil je onder de aandacht komen van je lezers (die ook niet altijd aan je denken): SPAM die modderfokker!

Ga in dat licht staan, trek de aandacht, je bent het waard.

Ik ga zelf een tijdje vanaf nu 07:00 uur uitproberen. Een beter moment om daar mee te starten dan vandaag op Hemelvaartsdag? Precies! Dauwbloggen.


Deskundigen adviseren trouwens: blog aan het eind van de ochtend, begin van de middag >>

2 gedachten over “Hoe laat publiceer je een blog post?”

  1. Goedemorgen!
    Ik heb persoonlijk meer problemen met filteren van de voor mij interessante artikelen. Niet alles interesseert me en er zijn zoveel blogs om te volgen.
    Software en een goede methode om dat uit elkaar te houden heet ik van harte welkom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven