Joep, hoe gaat-ie?

Joep, volg je wat ze zegt?
– Ja, ik luister, maar dit heb ik al af.

Joep, heb je pauze?
– Nee, nog niet, maar ik snap dit.

Als ik tijdens het thuiswerken koffie kom maken en Joep achter z’n laptop zie hangen, hoor ik de online lessen aan en blijkt steeds weer dat ik voor niets zit te twijfelen aan de voortgang van alles. Joep schreeuwt soms wat te hard tijdens het gamen met vrienden, vloekt zo nu en dan net wat te vaak, en gamet zo nu en dan wat te lang, maar toch, tijdens de online lessen – camera staat uit, pap – let hij wel degelijk op en op school zelf gaat het gewoon lekker.

Tijdens het driehoeksgesprek was de mentor net als de vorige keren weer super tevreden over Joep. Joep gaat gefocust door op zijn eigen manier. En die driehoeksgesprekken, dik drie kwartier deze keer, zijn zeer vruchtbare momenten. Wat een heerlijke school.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven