Mijn tiende jaar als blogger… is begonnen

6 mei 2005 was een vrijdag, de dag dat Elsevier een coverstory had over bloggen, en over hoe makkelijk het was om er een blog te starten: je gaat naar web-log.nl, vult wat dingen in en je kunt starten.

En zo simpel was het.

En vandaag is het dus de eerste dag in mijn tiende blogjaar.

In 2005 sloeg de vonk over. Ik kreeg als hoofdredacteur bij Reed Business in een tweedaagse seminar “How to get more eyeballs on your stuff” te horen dat ‘jullie als journalisten over twee jaar interviews gaan doen met een videocamera’. Ik heb niet gewacht tot die camera’s beschikbaar kwamen, maar kocht er in dezelfde maand nog één. Een EISA award winning Panasonic videocamera. Niemand wist wat ie moest doen, maar ik ben gewoon gestart, heb mezelf filmen en monteren geleerd door simpelweg te doen.

Gratis videoplatforms waren er nog niet. Ik was een van de eersten in Nederland die zijn video’s op Google Video zette, het eerste gratis online videoplatform. Via Dailymotion, Blip.tv schakelde ik over naar Vimeo (2005) en YouTube (2006). Inmiddels heb ik bijna duizend video’s op Vimeo en 300 andere video’s op Youtube.

The rest is history… hèhè

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven